Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Unge børnefamilier vil have bæredygtighed - ikke parcelhuse

Kære politikere

Temaplanen har især unge børnefamilier som målgruppe. Det er lige præcis os: vi flyttede til Århus for ti år siden for at studere, men da vi sidste år fik barn, kiggede vi efter noget større at bo i uden for Århus. Valget faldt på Hjortshøj, og grundene var mange: bæredygtigt landbrug, tæt på naturen, trafiksikkert for små børn, og ikke mindst har et stærkt socialt fællesskab. Alle disse dejlige ting frygter vi kommer til at lide under kommunens udstykning af Andelssamfundets landbrugsjord.

Som mange andre af kommunens unge børnefamilier går vi meget op i bæredygtighed, og det har vi mulighed for at udleve her i Andelssamfundet. Her afprøver vi forskellige grønne tiltag, bl.a. økologisk dyrkning af fremtidens fødevarer (diverse bælgfrugter), deleøkonomi (biler/cykler) og rewilding. Vi ser især stor værdi i at lære den næste generation, hvor vores mad kommer fra og hvor meget arbejde det kræver at dyrke bæredygtige fødevarer.

Det er paradoksalt, at Temaplanen vil tiltrække især børnefamilier til Hjortshøj, men i stedet underminerer Temaplanen selve tiltrækningskraften ved Hjortshøj: Andelssamfundet. Det er selvmål at svække kommunens grønne eksperimentarium. De erfaringer vi gør os her i Hjortshøj kan på sigt hjælpe hele kommunen med at sætte skub i den grønne omstilling; en mærkesag som står stærkt hos mange unge børnefamilier. Derfor skal Andelssamfundets landbrugsjord i Hjortshøj bevares.

Med venlig hilsen Lotte Dalgaard Christensen og Benjamin Riise
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Benjamin Riise

Indsendt

14/08/2021 20:54

Sagsnummer

HS9904921

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.