Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Byggeplaner for jord forpagtet af Andelssamfundet i Hjortshøj

Kære kommune

Det er visions- og åndsløst at planlægge byggeri mod lokalsamfundets ønsker i Hjortshøj. Andelssamfundet har forpagtet kommunal landbrugsjord i årtier og dette har været medvirkende til at der er blevet skabt et levende lokalsamfund med fælles grøntsagsordning, spor i landskabet, Hjortshøjfestival, Vild med vilje, shelterplads, genoprettede søer, levende besøgslandbrug med høns, geder og grise og meget mere. Landbrugsjorden er en del af et levende lokalsamfund, som også tæller inklusionsprojekter med udviklingshæmmede, genbrugsbutik, høker, fikseværksted, onsdagskaffe, fredagsfolkekøkken, vaffelis, pizzabuffeter, rundvisninger, høstmarkeder og meget andet.

Andelssamfundet er en af de motorer, som gør Hjortshøj attraktiv at bosætte sig i, og ud af Landsbyliv er sprunget den almennyttige fond VIMBY og den almennyttige forening Landsbyliv i Hjortshøj. Hvis kommunen ønsker at støtte alle disse initiativer, som er kommet nedefra helt af sig selv, så skal kommunen sælge landbrugsjorden til lokalsamfundet i stedet for at udstykke den til boliger.

Kommunen bør lytte til lokalsamfundet og bakke processer i lokalsamfundet op i stedet for at komme med en plan ovenfra, som presses ned over hovedet på borgerne og fratager dem lysten til at tage nye frivillige initiativer. Tiden er løbet fra top-down byplanlægning.

Store danske fonde har investeret millioner i landsbylivet i Hjortshøj, fordi de kan se at det er noget særligt. De kan se at her løfter initiativerne sig over normal forstadsstandard. Det bør Aarhus kommune have format til også at få øje på og til at understøtte i ord og handling.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rasmus Ejrnæs

Indsendt

15/08/2021 21:32

Sagsnummer

HS4547387

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.