Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Hjortshøj et smukt eksempel på hvordan landbrug, natur, parcelhuskvarterer, landsbyst og bofællesskaber går op i en højere enhed

Kunsten at udvikle bysamfund med plads til diversitet, udfoldelse, inspiration og personlighed er svær. Hjortshøj er et af de få steder, hvor det er lykkedes rigtig godt. Her er mange forskellige boformer, her er klappegeder, fritgående høns, grise, grøntsagsmarker, frugtplantager, stisystemer i naturen, rækkehuse, lejeboliger, parcelhuse, byhuse, træhuse, bofællesskaber, skoler, børnehaver og indkøbsmuligheder.

Et miljø der fordrer til inddragelse, kreativitet og udfoldelse. Som noget helt unikt har Hjortshøj utrolig mange ildsjæle og kreative mennesker, der brænder for at skabe, udvikle og inddrage i forskellige initiativer og fællesskaber.

Jeg er sikker på, at det netop er på grund af at Hjortshøj skiller sig ud med marker, dyr, Andelssamfundet, stier og skæve boformer, at der er så mange initiativer, kreativitet og fællesskaber her.

Vi flyttede fra Højbjerg til Hjortshøj for 6 år siden og vi elsker det nære, skæve og personlige liv, som landsbyen Hjortshøj har at byde på. Et miljø hvor det har været muligt for vores børn at samle æg, klappe geder, fodre grise og senere spise de selv samme grise købt i den lokale Høker. Hvor det også er muligt at købe andre lækre varer fra Andelssamfundets marker lige ved siden af. Fra jord til bord lige i midten af parcelhuse, rækkehuse og stisystemer.

Så i stedet for at plastre noget af det unikke ved Hjortshøj ind i endnu flere rækkehuse og parcelhuse, så synes jeg, at man skal bevare Hjortshøj og det unikke miljø der er skabt her og bruge det til inspiration andre steder i Danmark og skabe nye landsbyer med sjæl og personlighed.

Jeg er helt med på, at det ville være fedt at mange flere fik lov til at bo sådan et unikt og dejligt sted, men hvis ikke vi bevarer det særlige og ånden ved stedet, så bliver det udvandet og tranformeret til endnu en anonym forstad til Aarhus.

Brug Hjortshøj og Nye som inspiration til at skabe nye "landsbyer" med egen identitet og skævhed. Oaser hvor mennesker har lyst til at bo, udvikle sig og indgå i fællesskaber.

En helt anden udfordring er infrastrukturen i Hjortshøj! De små smalle veje er i forvejen hårdt belastet af trafik og mange bløde trafikanter på usikre veje. Hvis der skal endnu flere mennesker til byen, bliver det en kæmpe udfordring for de smalle landsbyveje med mange sving og dårlig sigtbarhed.

Kort sagt ødelæg ikke de unikke områder der er skabt gennem mange år af utrolige frivillige kræfter og fællesskaber, som er til så stor glæde for mange.

Hyld det, bevar det, gå på opdagelse i det og lad det inspirere til nye bæredygtige og kreative fællesskaber i Aarhus oplandet og resten af Danmark - ja gerne resten af verden.

Håbefulde hilsner fra Rikke Mosberg ,super glad borger i Hjortshøj
H
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rikke Mosberg

Indsendt

16/08/2021 10:08

Sagsnummer

HS2135208

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.