Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Trafikforhold - Skæring Hedevej

Velovervejet udvikling af nærområdet er altid kærkomment.

Udstykning af forventeligt 420 boligenheder i Skæring vil dog unægtelig betyde en øget belastning af vejnettet. Det er ikke usædvanligt, at hver husstand har 2 biler. Dertil kommer, at sommerhusområdet nu er godkendt til helårsbeboelse. Det må derfor forventes at vejnettet vil blive belastet med minimum 800 biler.

Det vil give en meget stor og voldsom stigning i tilgangen af køretøjer på Skæring Hedevej samt Skæring Havvej / Grenåvej, som allerede i dag er alt for belastet i forhold til til- og frakørsel i krydset Skæring Hedevej / Skæring Havvej, samt i krydset Skæring Havvej / Grenåvej. Dén situation må ikke forværres.

Samtidig vil så mange nye boligenheder også betyde tilflytning af endnu flere børnefamilier til området, og med placeringen af de nye boligenheder vil flere børn skulle krydse Skæring Hedevej for at komme til og fra skole. Under nuværende forhold er dette allerede kaotisk i morgentrafikken.

Med så stor en udvidelse af nærområdet og endnu flere tilflyttere i sommerhusområdet skal vi på det kraftigste appellere til, at Aarhus Kommune sikrer, at udviklingen at Skæring tager højde for en sikker og fornuftig afvikling af et i forvejen trafikbelastet område, f.eks. ved at trafikkanter i det planlagte nye boligområde ledes ud på Grenåvej på en sådan måde, at Skæring Hedevej og krydset ved Skæring Hedevej / Skæring Havvej samt krydset ved Skæring Havvej / Grenåvej ikke belastes yderligere.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Simone Færge Pedersen

Indsendt

16/08/2021 16:16

Sagsnummer

HS8261528

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.