Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Parcelhuse i Hjortshøj

Jeg forstår kommunens behov for at tilbyde flere boliger og jeg forstår manges ønske om at flytte i parcelhus eller lignende. Jeg mener ikke, som borger i Andelssamfundet i Hjortshøj (AiH), at de foreslåede planer om at bygge i udkanten af Hjortshøj på bl.a. AiHs jord er en god idé. Det er der flere grunde til:
Aarhus kommune har oprindeligt "lovet" AiH råderet over de nuværende og større arealer til det landbrug, som er en vigtig del af AiHs identitet og aktiviteter - herunder tilbuddet til vores borgere med særlige behov. Vi har udover at drive landbrug på jorden også brugt den til at give muligheder for friluftsliv og andre aktiviteter for alle i Hjortshøj og nabobyer. Selvfølgelig har vi ikke krav på at bruge jorden "evigt", men det virker ikke rimeligt at ændre aftalerne for jorden allerede 25-30 år efter de er lavet og hvor en stor del af disse år er brugt til at få de landbrugsaktiviteter op at stå, som var en forudsætning for vores og kommunens aftale i sin tid. Det ville da som minimum kræve en langsigtet aftale, om hvilke aktiviteter, der kan fortsætte hvor længe. Også for ikke at spilde investeringer vores landbrug.
Trods vores ønske om at bruge jorden har vi de sidste år arbejdet for at etablere flere boliger på en del af arealet bl.a. for at imødekomme kommunens behov for boliger. Der er tale om tættere og mindre miljøvenligt byggeri, der giver plads til flere mennesker på arealet end parcelhuse ville gøre. Det er en stor del ikke bare af AiHs men også af Hjortshøj identitet med sådant byggeri og der er stor interesse for at bo på den måde. Parcelhuse i større omfang vil sandsynligvis holde andre tilflyttere væk - ihvertfald fra AiH. Vejforholdene tillader næppe yderligere byggeri.
Endelig er det i en tid, hvor politikerne endelig er ved at begribe, at ikke bare klimaforandringer, men en tiltagende klimakrise kræver andre end de konventionelle løsninger, fuldstændigt upassende at fortsætte plads- og ressourcekrævende parcelhusbyggeri i større omfang. Der er brug for bedre løsninger.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jakob Bønløkke

Indsendt

19/08/2021 18:17

Sagsnummer

HS1664737

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.