Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Nej til parcelhus-byggeri på fællesskabende og økologisk jord i Hjortshøj

Af utallige grunde, som kan læses i de mange nuancerede, seriøse og vidende høringssvar til Temaplanen, og som ikke skal gentages her, er det en meget dårligt konstrueret og uklog ide at foreslå disse parcelhusbyggerier i Andelssamfundet i Hjortshøj eller på andre fællesskabende grønne områder i Hjortshøj.
Det virker så uklogt, at det mest af alt fremstår som en konstrueret ide til at sætte sind i kog, til at ryste folk, til at bevise magt overfor folk, der ellers bruger deres tid meget konstruktivt og dialogisk på visionære fællesskabende, inkluderende og klimavenlige aktiviteter, - og jeg spørger mig selv: hvorfor vil 'nogle' mennesker i byrådet og kommunen iøvrigt bruge skatteyderes penge og tid på den slags kontraproduktive konstruktioner. I er jo valgt ind for at være tjenende og repræsentative på baggrund af borgerinddragelse, aktivt medborgerskab, dialog osv. osv. osv. Alle de gode ord står overalt i kommunalt regi. Disse ord gælder jeres arbejde, som I får løn for. Og ingen argumenter om, at I skal tilgodese at flere ønsker enfamiliehuse i landsbyerne omkring Aarhus, virker i forhold til at undlade reel borgerinddragelse- og dialog, inden planer udvikles og tegnes. I spilder en masse borgeres tid og penge, og I skaber på den måde mistillid og konflikt. Energispild af den værste skuffe; det er på en måde skammeligt, at I sætter den slags i verden, når I har magt til at gøre noget ordentligt med jeres arbejdes muligheder, og det ansvar I har fået tildelt. Det fortjener irettesættelse. Og jeg håber de mange kloge høringssvar sætter jer i rette position i forhold til jeres arbejde igen.
Så.....lad være at tage de fælles grønne områder fra os i Hjortshøj! - det er uvurderligt værdifuldt at have disse fælles grønne åndehuller inde i Hjortshøj. De skal ikke reduceres, de er i forvejen små. Og Hjortshøjs indbyggertal er vokset meget. Det er helt hovedløst overhovedet at komme i tanke om at bebygge jord, som er til så stor gavn og glæde for hele byen - og for mange andre også - og det burde slet ikke være noget, vi skal bruge al den tid og frustration på - det er indlysende.
Tal dog med os og lyt til de forslag der er kommet om, at hvis der absolut skal bygges nyt i Hjortshøj, så er der langt mere hensigtsmæssige placeringer. Vis respekt for alt det, der igennem årene er bygget op. Det er sådanne omgangsformer, vi prøver at lære vores børn! Og børnene kan godt forstå ideen med at lytte, vise interesse og respekt for hinanden og for historien. Og nok især overfor dem, man på en måde kan bestemme over.
Demokratiske værdier, som' ikke engang byrådspolitikere' står over. Man kan også kalde det at opføre sig ordentligt.
Denne Temaplan, der inddrager Hjortshøj, virker tankeløs, hjerteløs, åndsløs - og grundløs. Hvem er dog arkitekten bag den? Du har meget at lære om demokrati og reel menneskelig dialog.
Hvis I vil noget ordentligt, så gå i dialog med borgere, der hvor de bor og lever, vis interesse for hvad der sker de steder, snak med folk og hør dem: det kunne fx være om muligheder for at etablere områder for Tiny Houses i stedet for endnu flere græsplæne parcelhusgrunde - hav lidt fremsyn og lev op til jeres titler, og vid at I har meget at lære fra de mennesker, der hver dag gør reelle forbedrende indsatser for andre, for hinanden, for natur og miljø. Helt frivilligt i det levende liv. Lad være at forhindre, forstyrre og forplumre deres gode indsatser. Støt det dog i stedet! Tak til jer politikere der gør det. For I findes heldigvis også.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henriette Hedegaard Jensen

Indsendt

23/08/2021 16:21

Sagsnummer

HS4602010

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.