Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Skæring strand - må det blive en grøn vision og ikke endnu en parcel-ørken

Grøn vision og andre stor byplanlægger
Når vi rejser og færdes Central Park NY, Berlins parker og træer så ved vi, hvad visionær byudvikling er!
Mennesker skal have åndehuller og ikke kun små grønne frimærker.
Det er det, vi alle elsker ved godt planlagt byudvikling nemlig de grønne områder - som hvis de bebygges aldrig bliver grønne igen.
Den bynære natur i Skæring er et af vores største aktiver. Den unikke kombination af skov, engarealer, strand/hav og marker giver stor biodiversitet og et rigt dyreliv. Denne natur er definerende for Skæring som område og noget vi ikke kun værner om, men ser som et decideret aktiv. Vi lokale, nyder godt af dette område rekreativt og den i folkemunde døbte ”varmesti” og stisystemer denne grænser op til, bruges i højgrad til cykel og gåture. I de senere år har dette været med til at tiltrække mange borgere til Skæring, og den grønne kile fra Planteskolen, gående mod Skæring Egager og forbi Skæring Strandager bør derfor holdes uberørt. 420 boligere vil uden skyggen af tvivl ødelægge både natur og dyrenes habitater – da det hele hænger sammen i dette lille økosystem.
Derfor anmoder jeg om at Århus kommune gentænker udviklingen i Skæring!!!

Ud over presset på naturen herude er jeg meget bekymret for infrastrukturen.
Området omkring Føtex og Skæring kirke er i forvejen belastet af trafik
Jeg er ikke imod byudvikling, men vi er imod samt øget trafik der vil bringe os forbi det trafikale bristepunkt.
Hvis man kigger på 8250 er der på den anden side af Grenåvej meget store mængder langsbrugsjord vest for Grenåvej, der giver mange muligheder for bedre trafikafvikling og ingen indvirkning på naturen. Grenåvej har allerede et trafiksignal der regulerer trafikken her placeret overfor Netto(hvor Toftegårdsvej møder Grenåvej), men dette regulerer kun i 3 ud af 4 retninger. Det ville være derved være oplagt at lave ny bebyggelse på anden side af Grenåvej, for at udnytte det etablerede lyssignal og derved mindske indgriben i trafikstrømmen på Grenåvej. Denne placering af nye boligere vil også muliggøre flere indfaldsveje til et boligområde som kan udvikles i mange kommende år. Samtidig vil naturen eller vores børn i trafikken ikke lide overlast ved dette i samme grad som det foreslåede område.
Med venlig hilsen og et håb om at blive hørt
Jette Ranum
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jette Ranum

Indsendt

26/08/2021 10:29

Sagsnummer

HS7131941

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.