Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Andelssamfundet i Hjortshøj

ANDELSSAMFUNDET i Hjortshøj (AIH) HAR NU og har gennem lang tid haft stor betydning for udviklingen af Hjortshøj.
AIH er en landsby inde i stationsbyen Hjortshøj, der rummer stor plads til en vrimmel og en stor MANGFOLDIGHED af forskellige mennesker. Leje-lejlighederne på Gammel Kirkevej og bofællesskabet Vimby inviterer skæve eksistenser og mennesker med handicap, sygdom og nederlag i livet ind i et fællesskab, hvor de deltager i en RUMMELIGHED og med LIGEVÆRDIGE vilkår.
AIH's kerne og værdigrundlag omkring lerklinede huse, bæredygtige husbyggerier, fællesskaber omkring fælleshuse med aktiviteter for alle, samt økologisk landbrug og grønsagsordning + etableringen af Vimby for en gruppe af mennesker med handicap og generelle indlærings vanskeligheder gør AIH til et grønt åndehul for hele Hjortshøj.
Alle vi Hjortshøj borgere kan vandre på den BILFRIE STI rundt om de økologiske dyrkede marker, vi kan alle handle hos VIMBY HØKEREN med salg af AIH's økologiske kød og masser af friskt BRØD, plus helsekost mm. Vi kan gå i GENBRUGSEN for recycling eller handle KUNSTHÅNDVÆRK i galleri-butikken.
HØSTMARKED og masser af andre åbne aktiviteter inviterer Hjortshøj borgerne indenfor.
HVORFOR skal kommunen hindre dette landsbysamfund bygget på VISIONER , IDEALER og masser af praktiske IDEER og VIDEN i at udvikle sig på egne præmisser.
AIH har lejet kommunal jord til økologisk mark- og grønsagsdrift, og nu synes tilfældige kommunalpolitikere at markjorden skal inddrages til kommunal boligbyggeri!!
Hvorfor vil kommunen chikanere et bette landsbysamfund fyldt med positive ENERGIER og RESSOURCER til at udvikle alternative måder til at leve og bo sammen på??? Hvorfor???
JEG vil på det KRAFTIGSTE PROTESTERE mod at kommunen vil inddrage de lejede jorder til kommunalt boligbyggeri.
ISTEDET burde AARHUS KOMMUNE være stolte af disse medborgere, der lægger energi, ressourcer, ideer og sjæl i at udvikle et projekt til fordel for en mangfoldighed af forskellige stærke og skrøbelige mennesker.
Mvh
Anne Marie Kjeldsen
Asmusvænget 6, 8530 Hjortshøj
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne Marie Kjeldsen

Indsendt

26/08/2021 13:16

Sagsnummer

HS4665264

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.