Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Udstykning i hjrtshøj.

Vi støtter IKKE denne udvidelse, dér hvor den er planlagt. Dette vil IKKE støtte et velfungerende lokalsamfund, det vil være nedbrydende af et velfungerende lokalsamfund, da det er helt centrale dele af samfundet der vil blive nedlagt, til fordel for byggerier.

Området der står til udstykning i Hjortshøj, er en perle og en central del af vores landsby.
Vi er flyttet hertil i 2014 for at komme udenfor Aarhus, men dog i pendleafstand. Især blev vi tiltrukket af det sammenhold der er i Hjortshøj.
En stor del af dette sammenhold udspringer af kulturen omkring AIH, anddelssamfundet.
Med næsten 100 husstande der er indbyrdes afhængige og ansvarlige, trækker det lange tråde ud i resten af vores by, der er en venlighed og forståelse for den enkelte, samtidig med en meget konsistent evne til at handle, når fællesskabet skal styrkes og vedligeholdes.

i AIH er der en skøn grøntsagsmark, som vi, der ikke bor i anddelssamfundet, kan blive en del af. Vi er med til at plante, luge og høste, og hvad vigtigere er, det er vores børn også. De lærer om hvordan vi tager hånd om naturen, hvor maden kommer fra og hvilke konsekvenser regn / sol / tørke / biodiversitet har for vores afgrøder.

Ydermere har vi hvert år gået ture med børnene og i Andelssamfundet, hvor der er klappegeder, der har været køer, der er grise vi går over og besøger og vi kan sidde og kigge på hønsene og tale om hvordan de behandler hinanden.

Efter efterårets slagtning køber vi kødet i Høkeren, og kan tale om at det var de dyr vi tidligere har stået og klappet. Kød stammer ikke fra køledisken, kød stammer fra dyr, dén samtale og reflektion har AIH hjulpet os og vores børn med. Det er ikke mange steder i Århus, hvor man kan besøge et grisehold på vej hjem fra skole, det er en kæmpe kvalitet.

Alt denne skønhed og lærdom vil forsvinde fra Hjortshøj, hvis området udstykkes. Hjortshøjs tiltrækning for nye tilflyttere vil deraf også blive mindre, for uden dette stykke jord, bliver Hjortshøj meget lig de omkringliggende byer.
Der er mange andre steder i Hjortshøj der kan bygges, uden man fjerner de kerneværdier Hjortshøj står for.


I Århus vil man gerne at børn kan cykle til skole, og at der skal være så få højtraffikerede veje som muligt. For nu er der sikker cykelvej for hele området nord for Anddelssamfundet, gennem stisystemet ned til Gammel Kirkevej, og videre over cykelbroen over jernbanen. Vi har ingen kvaler ved at sende vores datter afsted med en veninde på cykel, til trods for de går i 1. klasse. Dette ved vi er unikt for os der bor nord for AIH, da kun er Gammel Kirkevej ved det østlige sving, børnene skal krydse. For nu er Gammel Kirkevej ikke trafikeret dér.
Denne cykelvej vil blive væsentligt mindre sikker, hvis Gammel Kirkevej skal bruges som primær adgang til mange nye huse man planlægger at opføre. Gammel Kirkevej er en frygtlig smal vej i forvejen. Jeg kan ikke se, hvor man vil finde den ekstra bredde til at udvide vejen, uden at skulle inddrage privat grund. For nu kan to personbiler kun lige krydse hinanden, og kun hvis ikke der er cykelister eller gående på vejen. Fortov og cykelsti finde ikke i forvejen på Gammel Kirkevej.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Frode Vinter

Indsendt

27/08/2021 09:51

Sagsnummer

HS9983594

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.