Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Nej tak til boliger på Andelssamfundet i Hjortshøjs jord.

Jeg er meget imod kommunens planer om at udstykke jorden i og omkring Andelssamfundet i Hjortshøj (AIH). Andelssamfundet er et unikt sted for alle borgere både i Hjortshøj, men også omkringliggende byer og Aarhus, hvor mange, store og små, benytter sig af stedet som et dejligt udflugtsmål. Hvis jorden indskrænkes, vil det indskrænke Andelssamfundets muligheder for at drive et bæredygtigt økologisk landbrug til glæde for mennesker, natur og miljø i og omkring Hjortshøj.
Hjortshøj har netop en størrelse, som mange beboere i Hjortshøj sætter stor pris på og vejene kan ikke tåle mere trafik specielt ikke i morgentimerne, når alle børnene er på vej til skole.
Jeg synes, at kommunen i deres jagt på at kunne tilbyde nye byggegrunde, overser at mange nuværende beboere (også børnefamilier) ikke sætter pris på den evige udbygning og fortætning af byen, som fjerner de dejlige og specielle grønne steder, som der udlægges til beboelse. Udbygning af de grønne områder i Hjortshøj, vil helt klart fjerne meget af det, som gør Hjortshøj til et dejligt sted at bo. Det kunne jo få børnefamilier til at søge væk fra kommunen, for at finde andre steder, hvor man ikke hele tiden skal være bekymret for om de grønne åndehuller forsvinder og erstattes af byggeri.
Særlige steder som Andelssamfundet i Hjortshøj hvor mange mennesker har mulighed for at dyrke grøntsager i fællesskab, støtte op om et bæredygtigt økologisk landbrug og hvor børn i alle aldre kan lære om dyr og hvor maden kommer fra, burde ses som en kæmpe gevinst for hele Aarhus kommune i stedet for ren økonomi. Muligheden for at vise og lære børn om landbrug og madproduktion bliver jo ikke mindre relevant de kommende år, hvor omstillingen til mere klimavenlig fødevareproduktion virkelig skal speedes op, hvis vi skal nå regeringens klimamål.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lærke Broge Henriksen

Indsendt

27/08/2021 11:14

Sagsnummer

HS5539379

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.