Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Forslag til den mangfoldige landsby i naturen i Tranbjerg

Som et bidrag til debatten om temaplanen 'Arealer til alle boligtyper' anmodes hermed om at optage et område i Tranbjerg i temaplanen og hermed i den kommende Kommuneplan 21. Området har tidligere været omfattet af kommuneplanen som perspektivområde, men blev udtaget på baggrund af et ønske fra en tidligere grundejer.

Den ca. 5 ha store grund besidder en perfekt placering i forhold til byens organiske udvikling, samt det eksisterende – og det kommende infrastrukturnetværk. Ejendommen med adresse Børupvej 444, Tranbjerg ligger meget smukt omgivet af marker og fredskov og i umiddelbar tilknytning til Tranbjerg by, ikke langt fra skole, indkøbsmuligheder og letbanestop. Derudover ligger ejendommen godt i forhold til den nye omfartsvej, som er under etablering syd for byen.

Visionen er at udvikle en ægte moderne, dansk landsby i naturen. En landsby til omkring 300 mennesker, der vil være bindeled mellem den eksisterende forstad Tranbjerg og den nærliggende skov. Landsbyen som skitseret skal være mangfoldig med plads og boliger til alle både i forhold til økonomi og aldersgruppe. Den vil rumme blandt andet et senior bofællesskab Agorahave, som udrulles over hele landet, og som tilbyder seniorboliger, hvor alle kan være med. Derudover vil landsbyen omfatte klyngehuse til den unge familie samt parcelhuse i skoven, der kan variere i grundstørrelser fra 400 til 700 m2, hvilket også er de gennemgående størrelser i temaplanen. Boligtyper vil omfatte både ejerboliger og lejeboliger i forskellige prisklasser.

Vedhæftet er en skitsemappe, der viser vores idéer med området. Vi håber, at Aarhus Kommune vil se positivt på at optage området i temaplanen, og vi ser frem til den videre dialog og planlægning om udvikling af området.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jann Ulrich Bech

Indsendt

27/08/2021 13:08

Sagsnummer

HS2933306

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.