Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

420 huse/ Skæring

På vegne af Grundejerforeningen Skæring Hede Nord kommer her vort høringssvar: I lyset af den nys pågåede omlægning af sommerhusområde til helårsområde og de problemer/udfordringer, der blev påpeget i den anledning, ser vi os ikke i stand til at bakke forslaget om udvidelse af Skæring med (i første fase ) 420 boliger op.
Som det er påpeget af de fleste svarere, kan Skæring Hedevej ikke rumme mere trafik uden at bryde sammen. Der er kødannelse hver morgen, der er usikre forhold for cyklister og gående, der er ingen cykelstier, ej heller fortov (eller kun smalt) og i sommerhusområdet slet intet. Der er ingen muligheder for at udvide Skæring Hedevej heller.
Helårsbebyggelse i Skærings sommerhusområde betyder ca 1100 nye beboere, 420 nye boliger betyder mindst 1000 nye beboere. Hvordan skal de komme frem? Kører man mod Århus via Skæring Hedevej er der ofte kø dårlige oversigtsforhold og farligt sving ved Føtex, kører man ned i bunden af Skæring for at komme ud på Plantagevej/Åstrup Strandvej i sommerhusområdet er der både smalle veje, dårlige oversigtsforhold samt et farligt sving.
Ved diverse høringer omkring planlægningen af helårsområde af det gamle sommerhusområde, blev det pointeret fra de flestes side, at man skulle bevare naturen med dens mange variationer, hav, skov, eng, Som skæringborger har vi ofte fornøjelsen af et rådyr passere forbi, en rævemor på jagt efter føde, et rødt eller sort egern, hejrer ved Studstrup, sjældne fugle, og endnu varieret flora. Ved udbygning vil dette være slut.
Vi hører konstant at vi skal værne om vor natur for vores efterkommeres skyld. Det er ikke for tidligt at gøre noget ved det. Her er der en chance til glæde og gavn for naturen og ikke blot Skærings indbyggere, men hele Århus’.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Nancy Flarup

Indsendt

28/08/2021 18:14

Sagsnummer

HS8261192

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.