Bedre biodiversitet ved evt. nyt byggeri i Hørretløkken
Da jeg en stor del af mit liv har boet ret tæt på Jelshøjvej både syd og nord for det berørte område, kender jeg området godt.
Området der påtænkes bebygget, kommer til at ligge på marker, der i mange år hovedsageligt har bestået af monokulturer – bortset fra et lille område mod øst langs Hørretvej.
Sådan var det ikke tidligere.
I de seneste ca 50 år er stort set alle naturlige skel incl grøfter fjernet (minus et lille græsskel). Jeg vil opfordre kommunen til at finde de gamle kort frem og indarbejde fortiden i fremtiden – her tænker jeg ikke mindst på kirkebækken der tidligere løb i den nordlige del af det berørte område – med forbindelse til Kapelbækken mod øst. Også den meget smukke dam ved Tranbjerggården, der var en fornøjelse at besøge især om vinteren, kunne måske genskabes.
Indtil man begyndte at dræne området syd og nord for Kirkebækken øst for Jelshøjvej, var det et temmelig fugtigt område, viser gamle kort. - Hvis udviklerne indarbejder fortiden, kan området blive en stor gevinst for Mårslets borgere og andre – forbindelsen mellem det tidligere fugtige område og Hørret enge kunne måske genskabes med bl.a. en dyrepassage under Hørretvej.
For Mårslets fremtidige histories skyld – hold afstanden til Tranbjerg så Mårslet ikke fjernes som selvstændigt bysamfund i Danmarks Statistik – selv om det koster nogle grunde.
Allervigtigst – få styr på trafikken – allerede i 70erne blev der af amtet arbejdet på en nordlig ringvej om Mårslet ved Hørretløkken – Ydre Ringvej – forløberen for BBvejen – der ville ramme Hørretvej. Sagen blev naturligt skrottet, da amterne langt senere blev nedlagt, desværre har man ikke længere de originale papirer, har jeg ladet mig fortælle.