Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Bevar de grønne områder i Skæring - find andet sted til de 420 parceller

Når der ikke er en plan for at bebygge i mere bynæreområder er det vel åbentlyst at man vil trække alt det man kan af ud af sådan et projekt i området på bekostning af dyrelivet. Her er både vådområder og små skovområder der går tabt.

Jeg har kun et spørgsmål:

Er det blevet belyst hvad naturens flora og fauna har af værdi for de dyr og insekter, der lever der kontra at bebygge en mark uden vådområde og skov?

Jeg vil påstå at områdets liv har vundet hævd over området. Der er så lidt tilbage i det lille trekantsområde der indkredses af Grenåvej, motorvej og Skæring strand med havet. Så hvordan og hvor til skal dyrene holde flyttedag - jeg tænker de enten må dø på stedet eller i deres forsøg på at krydse førnævnte forhindringer.
De 10 fiskehejre der holder til i vådområdet vil nok fortrække pga mennesker og manglende mad. Vådområdet er afhængig af vandet fra de omlæggende marker.

Måske har man også planer om at gøre det til en mini engsø med sti system omkring her er min påstand, at der er for lidt plads til at tro at man kan lave en mini engsø. Dyrerne fortrækker. Og så gør vi, som vi altid har gjort - bye bye vild natur.

Slutteligt vil jeg opfordre til at vi ikke bare flytter pengene rundt på bekostning af vores natur. Vi nedlægger et grønt område for så at pose penge i et andet område for at få et mere grønt Danmark. Det er nu vi har muligheden til at bevare det vi trods alt har her i Skæring.

Et grønnere Danmark
Kilde:
https://fvm.dk/nyheder/nyhed/nyhed/200-mio-kroner-ekstra-til-et-groennere-landbrug-i-2021/

“Der kommer flere penge til at gøre dansk landbrug grønnere i 2021. Alene til tilskudsordninger til minivådområder, privat skovrejsning og miljøteknologi er der 200 mio. kroner ekstra til landmænd og lodsejere i 2021 sammenlignet med 2020.
Konkret er der i 2021 over 245 mio. kroner til at etablere minivådområder. Det er 100 mio. kroner mere end i 2020. Samtidig er der 30 mio. kroner ekstra til miljøteknologiordningerne, mens der igen i 2021 kan søges om 70 mio. kroner til, at lodsejere kan få tilskud til at rejse skov på deres grunde.”

Det er med omtanke beslutninger skal tages, når vi mennesker laver ændringer på naturens vegne.

Jeg håber på mere omtanke i denne sag.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anette Reese

Indsendt

29/08/2021 14:53

Sagsnummer

HS3613829

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.