Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Skæring - høringssvar

I lyset af den nys pågåede omlægning af sommerhusområde til helårsområde, og de problemer/udfordringer, der blev påpeget i den anledning, ser jeg mig ikke i stand til at bakke forslaget op om udvidelse af Skæring med - i første fase - 420 nye boliger.

Som det er påpeget af de fleste høringssvar kan Skæring Hedevej ikke rumme mere trafik uden at bryde sammen. Der er kødannelse hver morgen, der er usikre forhold for cyklister, heraf områdets skolebørn, der er ingen cykelstier, ingen fodgængerovergange, ej heller fortov (eller kun smalt) og i det gamle sommerhusområde slet intet. Der er ingen muligheder for at udvide Skæring Hedevej heller.

Helårsbebyggelse af Skæring sommerhusområde betyder ca 1100 nye beboere, 420 nye boliger betyder mindst 1000 nye indbyggere .Hvordan skal de komme frem? Kører man mod Århus via Skæring Hedevej, er der ofte kø, dårlige oversigtsforhold samt skarpt sving ved Føtex., kører man ned i bunden af Skæring Hedevej for at komme ud på Plantagevej/,Åstrup Strandvej er der meget smalle veje, et farligt sving samt dårlige oversigtsforhold

Ved diverse høringer omkring planlægningen af helårsområde af det gamle sommerhusområde blev det pointeret fra de flestes side, at man skulle bevare naturen med dens variationer, hav, skov, eng. Som Skæringborger har vi ofte fornøjelsen af rådyr passere forbi, en rævemor på jagt efter føde, et sort egern, hejrer ved Studstrup, sjældne fugle og stadig varieret flora. Ved udbygning vil dette være slut.

Vi hører konstant at vi skal værne om vores natur for vores efterkommeres skyld. Det er ikke for tidligt at gøre noget ved det. Her er der en chance til glæde og gavn for naturen og ikke blot Skærings beboere, men hele Århus'.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helle Færge

Indsendt

31/08/2021 11:18

Sagsnummer

HS7276029

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.