Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Nej til udstykning af parcelhusgrunde på Andelssamfundet i Hjortshøjs landbrugsjord

En stor del af andelssamfundets identitet består af lanbrugs- og naturarealerne. Jeg er 20 år og har boet det meste af mit liv i andelssamfundet.
Jeg har altid vidst at andelssamfundet er et fantastisk sted, men jeg tror først rigtigt at det gik op for mig at dette sted ikke er en selvfølge og, at det har en helt særlig værdi de første gange jeg oplevede reaktioner på AIH fra mennesker der ikke i forvejen kendte til stedet. Mine folkeskolevenner boede i Hjortshøj og AIH har for os altid været en naturlig del af byen. Men de første gange jeg havde venner fra efterskole og gymnasiet med hjemme oplevede jeg deres begejstrede reaktioner over andelssamfundet- et sted hvor fælleskabet om grønsagsmark, dyrehold og landbrug er med til at binde stedet sammen og skabe mening og værdi for mennesker som bor i Andelssamfundet og Hjortshøj, og som inspiration for mennesker der kommer på besøg. Jeg husker forrige år, hvor jeg snakkede med andre unge fra forskellige steder i verden som var i AIH på workcamp, også de udtrykte en uddelt begejstring og overraskede over at et sted som AIH findes.

i coronatiden med hjemmeundervisning kunne jeg på gåture i frimoduler og frikvartere møde mange mange mange grupper af glade børnehavebørn, som snakkede med gederne, lavede bål ved bålstederne og spiste madpakker ved søerne. AIHs stisystemer, landbrug og dyrehold indbyder nemlig til åndehul for alle.

Jeg tror på at steder som andelssamfundet er vigtige som eksempler, steder hvor blandt andet fællesskabet om bæredygtighed og landbrugsarealer kan vise en alternativ vej frem. I en verden hvor vi i stigende grad bliver fremmedgjorte overfor naturen er det vigtigt at have mulighed for at stikke fingrene ned i jorden, det kan man i andelssamfundet!

Jeg er både imod forslaget om at omlægge AIHs landbrugsjord til et parcelhuskvarter af helt personlige grunde, fordi AIH og arealerne har en stor følelsesmæssig betydning for mig med minder om leg og frihed gennem min barndom. Og fordi at jeg tror på vigtigheden af at steder som AIH står frem som eksempler på alternative måder at leve og balancere en hverdag med fællessksab om landbrug, grøntsager, dyr og meget andet.

Andelssamfundet i Hjortshøj er et dejligt dejligt dejligt sted, hvor jeg er stolt og glad over at bo. Det er et sted der ikke skal ødelægges til fordel for en række parcelhuse, som der burde kunne findes plads til andre steder!!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Alva Helberg Stentoft

Indsendt

31/08/2021 15:37

Sagsnummer

HS1355592

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.