Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Undgå endnu flere udbygninger på Andelssamfundet jord

I Aarhus temaplan om arealer til alle boligtype, er det lagt op at en del af Andelssamfundet (AiH) nuværende landbrugsareal skal bebygges med parcelhuse.
Andelssamfundet skal allerede i de kommende år udbygges med 55/60 boliger (tidligere kommuneplan, parcel 380132BO) som vil medføre en reduktion af AiH nuværende landbrugsareal.
Den kommende udvidelse består både af almennyttige boliger, andelsboliger og mindre parcelhuse eller dobbelthuse. Den type boliger harmonere bedre med mere bæredygtig anvendelse af jorden og til en store fællesskab. Da det blev annonceret at AiH skulle udvides var det allerede på den første møde 60 familier som var klar til at komme i gang.
Det siger noget at de boformer som AiH tilbyder er meget populært både hos yngre børnefamilier og andre generationer når de kan vælge andre boformer end den traditionel parcelhus med hæk rundt omkring.

Hvis der skal endnu engang udlægger en del af AiH landbrugsareal til flere parcelhuse som Temaplan lægge det op til, vil det undergrave mulighederne for Andelssamfundet at oprette alle de spændende aktiviteter som er del af at bo i en øko-kvarter.
Beboere i AiH har en meget nær forhold til landbrugsjord og dets aktiviteter som ikke vil være muligt hvis landbrugsjord flyttes længere væk som nogle politiker har foreslået det.
Mange af Hjortshøjs beboere nyder at gå rundt på vores alsidige landbrug og det er også mange som er inddraget i brug af AiH landbrugsjord såsom vores grøntsager fællesskab. Derudover er landbrugsjord en del af baggrund for VIMBY og den inklusionsprojekt med udviklingshæmmede som Aarhus kommune er med at støtte.

På baggrund af alle disse gode grunde skal byråd fjerne AiH stykke jord fra det foreslås temaplan.
Pierre Lecuelle
Beboer i Andelssamfundet i Hjortshøj
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Pierre Lecuelle

Indsendt

31/08/2021 21:13

Sagsnummer

HS2742106

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.