Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Skal temaplanforslagets arealudlægning i Hjortshøj bidrage til velfungerende lokalsamfund ? – så lyt til de lokale kræfter

Det undrer mig med de udpegede områder til bebyggelse i Hjortshøj. Ud af den bolig konference der for nylig er afholdt i Århus fremgår det bl.a. at man er i konkurrence om børnefamilier med områder som Skanderborg og Silkeborg og bl.a. konkurrerer på naturværdier og på nærhed til lokale bycentre, man kan komme hurtigt til.

Hvorfor man så vil placere bebyggelse på nogle af de mest natur bevaringsværdige steder i Hjortshøj og desuden på steder hvor det infrastrukturmæssigt er mest udfordrende at håndtere for byen og dens borgere er ret uforståeligt.

Specielt da Hjortshøj landsbyforum, så vidt jeg ved, tidligere har foreslået bebyggelse syd for letbanen med god adgang til Mejlbyvej, letbanen og skolen ikke mindst. Dette vil i langt højere grad tage hensyn til bevaring af skønne naturværdier og tage hensyn til en infrastruktur der i forvejen er presset og ikke mindst de mindre borgere når de er på vej til og fra skole.

Jeg håber, og forventer sådan set også, at byrådet vil lytte til de mange lokale stemmer som konstruktivt (men også frustreret) foreslår at man kigger endnu engang på de udpegede områder i Hjortshøj og ikke mindst lytter til de lokalråd der jo netop kender de lokale forhold og derfor også må inddrages og tages med på råd inden man træffer beslutning om hvilke områder der skal bygges på.

Jeg håber virkelig at byrådet mener det alvorligt med at bebyggelserne skal bidrage til velfungerende lokalsamfund, som der står i målsætningen, for så vil det jo være det mest naturlige næste skridt at høre på hvad lokalsamfundene mener er bedst mulige placering af ny bebyggelse til gavn for såvel nye som eksisterende beboere.

Jeg ser frem til at byrådet vil lytte til de mange stemmer fra lokalsamfundene og tage disse betragtninger med i det videre arbejde med at udpege områder til bebyggelse i kommunen.

Med venlig hilsen

Peter Nymand
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Peter Nymand

Indsendt

31/08/2021 21:52

Sagsnummer

HS4281688

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.