Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Høringssvar vedr. temaplan for Sabro/Fårup/ Mundelstrup

Som beboer i den lille by Fårup, beliggende i skønne landlige omgivelser, med få naboer omkring vores ejendom og med udsigt til marker, så bekymrer de forskellige udstykningsforslag os på flere områder.
1. Trafikken omkring udstykningsforslaget ved Sabro/Ristrup, hvor regner man med den skal ledes hen? Vejene omkring er i forvejen meget små og pressede af den nuværende trafik. Det gælder både vistoftvej som er meget smal og med bitte små fortove på en længere strækning. Ligeledes Fårupvej som netop er lavet til 2i1 vej, for at få bilisterne til at sænke farten, da der igennem de seneste år er kommet et voldsom pres fra udstykningerne oppe ved langfredparken/ langfredal og rønnevangen. Mange bruger Fårup som en genvej ind mod byen, fordi det er svært at komme ud på Viborgvej fra Sabrovej pga. meget trafik på Viborgvej og dårlige oversigtsforhold! Og ligeledes belastes Grønvej.
2. Hvad med skolen, daginstitutioner og idrætsfaciliteter i byen? Hvad påtænker man at gøre her? Fornemmer at vi allerede er ved at mangle plads til de næste generationer og der er ikke meget plads til at udvide, da skolen allerede er omkranset af boliger samt vores idrætsanlæg som heller ikke syner af meget i bybilledet. Kan vi få plads til det hele?
3. Fårup by er en landsby og er belliggende i landzone. Som husejer i byen, er vi netop faldet for luften omkring os og landsbylivet. Man kan ikke begynde at fylde alle huller ud eller bygge større områder med rækkehuse og lign., det passer ikke ind i byen.
Vi har desuden en skøn natur omkring byen og den bør bevares. Skal der bygges nyt skal der tages hensyn til placering og det bør gøres med respekt for byen og omgivelserne. Her er et rigt dyreliv og borgerne i Sabro og Mundelstrup motionerer dagligt igennem Fårup og ad vejene omkring Sabro og Mundelstrup. De/vi skal fortsat kunne nyde disse omgivelser og det skal være trygt at færdes på de små landeveje til fods og på cykel!
4. Vedr. udstykningforslag omkring arealet i Mundelstrup henvises der til samme bekymringer omkring skolen, daginstitutioner og idrætsfaciliteter ifht. pladsmangel! Ligeledes bør der tages hensyn til det åbne landskab som ligger op til Fårup landsby!
5. Vi har desuden en meget fin og velfungerende rideskole i Sabro beliggende på Grønvej. Man kan frygte for dens fremtid, da nye boligområder kan føle sig chikaneret af lugt- og støjgener herfra, jo tættere der bygges på den. Rideskolen er en stor del af lokalsamfundet med mange medlemmer og lokale stævner. Det vil være et stort tab for byens hesteglade børn, hvis rideskolen bliver nødsaget til at lukke pga. byudviklingen.
/Line
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Line Bak

Indsendt

31/08/2021 23:54

Sagsnummer

HS1498118

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.