Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Nej til ny bebyggelse i Hjortshøj ved Gammel Kirkevej og Østergårdstoften

- Aarhus kommune taler med to tunge: På den ene side, viser Kommunen ved Festuge-udstillingen i Ridehuset netop nu hvordan der er planer om at fordoble de grønne områder frem til 2030 (i Aarhus Kommunes miljøhandlingsplaner).
På den anden side, vil kommunen have bebyggelse i grønne områder og økologisk landbrug, f.eks. i Hjortshøj (på Østergaardsgrunden hvor byen har fester og markeder og på området som Andelssamfundet i Hjortshøj har omlagt til økologisk og biodynamisk landbrug i løbet af de 30 år, det har været forpagtet.) Det område, som Andelssamfundet i Hjortshøj forpagter, er nu et unikt socialt og miljøvenligt område, som er dyrket i fællesskab af mennesker i og udenfor Andelssamfundet i Hjortshøj, hvor der er 126 huse. Vi dyrker bl.a. grøntsager i en grøntsagsordning med 100 mennesker, som bor i Andelssamfundet og andre steder i Hjortshøj m.m. Størrelsen af arealet er vigtigt fordi der skal være plads til rotation for at lykkes med økologiske grøntsager. Der er behov for sædskifte. På området er der også geder som græsser på forskellige dele af området, et mobilhus med æglæggende høns, samt opdræt af frilandsgrise. Området fungerer desuden som et rekreativt område med stier og bænke, som mange, både unge og ældre, benytter sig af, ikke mindst mange børnefamilier. Blandt de daglige brugere er også beboerne i et bofællesskab for unge med særlige behov som indgår i Andelssamfundet.

- Aarhus kommune taler med to tunge: Når den ene afdeling støtter udviklingen af grønne områder og praler med det og den anden afdeling vil smadre de eksisterende rekreative områder og er ligeglade hvad borgerne har etableret.
Taler Aarhus Kommunes afdelinger slet ikke snakke sammen? Områder er ikke bar et ”kort”, her er mennesker som bor her og dagligt har glæde af områderne. Er det nogle nyansatte som lægger planer uden at tjekker hvad de andre afdelinger gør? Kommunen kommer med denne Temaplan for boliger, som skal udlægge store områder omkring Hjortshøj på trods af at Kommunen har støttet udvikling i Andelssamfundet i 30 år og det seneste år har holdt møder og en høring i byen om en samlet plan for Hjortshøj med respekt for eksisterende forhold og aktiviteter. Og Aarhus Kommunes repræsentanter var med da Andelssamfundet i Hjortshøjs nye Cafe åbnede, hvor de var glade for at høre om hvordan det går det med integration af unge menneske med særlig behov. Skal alt det smadres, som er resultatet af mangeårigt arbejde i hånd med hånd med Aarhus kommune, Fonden Vimby (Velkommen i mit bydel), Andelssamfundet, Realdania og flere tusinde i Hjortshøj m.m.?
Aarhus kommune bruger med den foreslåede Templan en salami taktik med at bygge flere og flere huse i det sidste større samlede rekreative område i Hjortshøj. Det er præcis det modsatte af planen om at skabe flere grønne områder. Det er simpelthen mærkeligt.

- Trafik: Et andet svagt punkt ved Templanens udlægning af arealer i Hjortshøj er trafikken. En af bebyggelse er planlagt lige ved siden af Østergårdstoften, som er en populær skolevej uden cykelsti. Østergårdstoften er for mange børn den mest sikre vej at cykle til skolen, fordi ved Virupvej gennem forbi Hjortshøj Station er der om morgenen meget trafik og ikke plads til cykelsti. Hvis der kommer flere bebyggelser med biladgang, vil biltrafikken øjes og Østergårdstoften bliver ikke så sikker en skolevej mere.
Et andet trafikmæssigt svagt punkt er Gammel Kirkevej, som er meget smal og hvor der heller ikke er cykelsti vej til børnene. Flere huse ved Gammel Kirkevej vil betyde flere biler, hvilket den smalle vej ikke er egnet til.
(Jeg har boet i Hjortshøj i 27 år og i Andelssamfundet i Hjortshøj i 23 år.)
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Judit Szoleczky

Indsendt

31/08/2021 23:55

Sagsnummer

HS1954933

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.