Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Udstykninger i Skæring

Vi er kritiske overfor kommunens meget lidt gennemarbejdede katalog over mulige udstykninger i Skæring. Langt hen ad vejen fremstår det som en skueproces, hvor de store linjer er tegnede bag lukkede døre mellem politikere og ivrige forretningsfolk, der lugter parcelguld. Samtidig står rådmand Bünyamin Simsek og siger, at der kommer mange andre høringsrunder, hvor beboerne kan komme med deres meninger. Jovist men kan tegnebrættet ændres og vil politikerne virkelig lytte til beboerne?

Hvis dette virkelig er en åben og fri demokratisk proces, hvorfor kan det så være at Tækker Group allerede har opkøbt store jordarealer fra bagved Skæring Egager/Skæring Parkvej og ned forbi Gartnergården og helt ud til Åstrup. Så er vi altså godt på vej til Studstrup. Hvilken sund forretningsmand ville opkøbe store jordarealer, med mindre man er meget sikker på, at det bliver forvandlet fra agerjord til parceljord?

I Skæring er der hav og kyst, men skov og krat findes kun i sparsomt omfang. Derfor er det yderst problematisk, at man vil bygge helt ud til fjernvarmestien og også fjerne de små bevoksninger, der er på vej ned mod Gartnergården og videre ud mod Åstrup samt den helt specielle sti ned til Svinbo. Hvis der endelig skal bygges nye parceller, skal der ikke fjernes skov og krat men nærmere plantes ny skov. Sandsynligvis både hundeskov og sommerfugleskov, hvis det virkelig skal rykke. Hele problematikken med biodiversitet og mere vildt med vilje, bør tænkes med ind i planen. Det er der ikke skyggen af lige nu.

Derimod lugter det af, at byrådet regner med at bruge en omvendt salami metode. Nemlig, at nu når sommerhusområdet er blevet godkendt til helårsbebyggelse, og når første etape med 420 nye parceller forhåbentligt bliver godkendt, så er det svært at sige nej til endnu flere udvidelser mod Åstrup.

Hvis man anskuer infrastrukturen, så er der problemer både i forhold til Skæring Skole og de tilknyttede bygninger og at skulle absorbere så mange nye børnefamilier. Der vil også blive voldsomme belastninger af vejene, der allerede er hårdt belastede på spidsbelastningstidspunkterne. Alene tilkørslen fra Skæring Egager til Skæring Hedevej vil som et absolut minimum kræve en solid rundkørsel. Men når alle de nye biler skal ledes ud på Grenåvej, vil det uværgerligt medføre betydelige problemer, med mindre der etableres en stor tosporet rundkørsel. Så kunne magistraten overveje, at lave en tunnel eller bro over Grenåvej som der har været talt om i mange år ved samme lejlighed.

Så hvis byrådet virkelig mener, at Skæring skal udvides, vil det kræve ganske betydelige investeringer af infrastrukturen. Det gælder lige fra faciliteter til skolebørn, væresteder til sommerfugle og ugler samt et ordentligt vejnet til forældrene, så de ikke ender i et edderkoppenet i stedet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Boligkontoret Århus Afdeling 48 - Skæring Parkvej

Indsendt

31/08/2021 23:57

Sagsnummer

HS5630499

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.