Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Sælg ikke en bæredygtig succes til parcelhusgrunde

Andelssamfundet blev placeret i Hjortshøj efter dialog med Århus Kommune, fordi der var mulighed for at arbejde for en bæredygtigt lokalsamfund med delvis selvforsyning på 100 ha for 500 mennesker på store arealer som Århus Kommune ejede.
Andelssamfundet i Hjortshøj har forpagtet landbrugsjord af Århus Kommune siden 1992. Vi har dyrket jorden økologisk og passet på vores fælles lokale drikkevand ved at dyrke jorden uden giftstoffer.
Da Stenaagaard på Skødstrupvej med landbrugsjorder mellem Skødstrupvej og Gl. Kirkevej omkring år 2000 blev udbudt af Århus Kommune til økologisk forpagtning bød Andelssamfundet på forpagtningen, men en anden landmand bød højere.
Siden er jorden ved Stenaagaard af Århus kommune blevet byttet for jord i Lystrup Enge, så Lystrup Engsø kunne etableres, så de arealer er der ikke udsigt til at opnå.
Andelssamfundet er derfor meget afhængig af at kunne beholde de jorde på knap 20 ha. vi har dyrket siden 1992.
Derfor er der i Andelssamfundet startet en proces for at være klar til at købe landbrugsjorden af Århus Kommune.
Jeg var i mere end 10 år ansat som deltidslandmand i Andelssamfundet, og ved hvilke kæmpe betydning det har for børn og voksne, at have en økologisk landbrug tæt på boligerne. Andelssamfundet har samlet set opbygget en tæt bebyggelse med små haver. Til gengæld har vi et fælles økologisk landbrug. Med friske fødevarer, hvor beboerne kender til hvor kød, æg, grønsager og korn kommer fra. Årstidernes skiften er langt mere end vejret når man dyrker jorden og holder dyr. Børn i Andelssamfundet ved at gulerødder vokser i jorden, at høns lægger æg og at kød kommer fra dyr som er blevet fodret og passet gennem lang tid. Det nærvær er en væsentlig værdi for både beboere og de mange besøgende i Andelssamfundet.
Så hermed en dybtfølt protest imod Århus Kommunes temaplan om at reducere Andelssamfundets økologiske landbrugsjorder.
Søren Egge Rasmussen
Økologisk landmand beboer i Andelssamfundet
Hjortshøj Møllevej 162
8530 Hjortshøj
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Søren Egge Rasmussen

Indsendt

03/09/2021 10:08

Sagsnummer

HS8659244

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.