Gå til hovedindhold

Høringssvar

Landskabet i Aarhus

Pas godt på landskabet ved Årslev Engsø

Temaplanerne - "et grønnere Aarhus med mere blåt" - "Landskabet i Aarhus" og "Naturen i Aarhus", er alle betydningsfulde høringer og temaer, der skal behandles med omtanke. Sidst i august blev høringen "arealer til alle boligtyper" afsluttet. Vanskeligt at se disse 4 høringer adskilte, da temaerne hænger uløseligt sammen og påvirker hinanden i Aarhus kommune. Mange arealer er udpeget til byudvikling i landskabet – hvilket vil påvirke naturen, landskabet og det grønne.
Jeg bor i Stavtrup, hvor vi mærker konsekvenser af udbygningen af industriområde ved Årslev ud mod Harlev. Dette giver øget trafik og særligt tungere gennemkørende lastbiler plager Stavtrup, der ikke har egnede veje til denne form for trafik. Uanset hvilken af ovennævnte temaplaner, der skal behandles jævnfør kommuneplanen, bør kommende byråd i Aarhus kommune være på forkant og tænke i helhedsløsninger og langsigtet, ja mange år frem. Særligt bør Aarhus byråd have fokus på at løse infrastruktur allerførst, da trafikken fortsat er stigende både i mængde og støjniveau. Der skal tages hensyn til de særlige kvaliteter et naturområde har.
Jeg vil pege på et område, der særligt skal beskyttes. Området ved Årslev Engsø, der betegnes som et værdifuldt kulturmiljø, skal passes ekstra godt på, når Aarhus vokser. Der er mange interessenter, som gerne udbygger dette område. Mon Aarhus kommune helt har glemt at naturen er den største interessent, med et fantastisk naturområde at byde på, når borgere i Aarhus kommune skal slappe af fra byens fortættet hed og hverdagens travlhed. Et fantastisk rigt dyreliv i og omkring Årslev Engsø, skal vi ikke ødelægge ved at byen skal vokse i denne retning med byggeri, lys og støj. Vi skal værdsætte området som det er!
Mange hilsner
Lena Tandrup Esbensen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lena Tandrup Esbensen

Indsendt

01/12/2021 23:52

Sagsnummer

HS4919173

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H336

Kontakt

Katrine Kracht, projektleder

Tlf. 4185 6568

PLAN, BYGGERI OG MILJØ

TEKNIK OG MILJØ

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.