Forslag til Lokalplan nr. 1163 - Udvidelse af Aarhus Havn
IMOD DUMPNING AF SLAM I AARHUS BUGTEN
NEJ TAK TIL DUMPNING AF GIFTIGT HAVNESLAM UDFOR FLØJSTRUP/ MARIENDAL STRAND
Vi ønsker ikke at Aarhus bugten smadres og naturen ødelægges og vi er ganske målløse over de planer Aarhus kommune har for vores natur!
Et rekreativt område
Bosiddende syd for Aarhus, i Beder, er Fløjstrup strand og området omkring, et rekreativt område vi bruger flere gange ugentligt som familie. Området nås på cykel og bruges af mange beboere i området, private, skolen, daginstitutioner – og mange flere, der kommer fra midtbyen for at finde ro og natur Der vinterbades fra stranden, om sommeren er stranden fyldt af glade borgere, der nyder det rene vand og de smukke omgivelser. Foreningslivet i Beder-Malling bruger stranden fra alt til SUP, vinterbadning og havsvømning. Fra bådepladserne sejler folk ud i havkajaker eller små joller og har fiskestangen med.
Rigt dyreliv
Fløjstrup og Mariendal strand er nemlig også rigt på dyreliv. Der fiskes og ofte oplever man marsvin eller sæler, når man spejder udover den smukke bugt en blikstille morgen. Skarven dykker ned efter fisk og lige præcis dette er en af grundende til at mange vælger at blive i Aarhus kommune – bosætte sig her efter studiet – fordi Aarhus bugten og omgivelserne omkring rummer så mange muligheder efter endt arbejdsdag og en natur hvor vi gerne vil se vores børn vokse op. Samtidig med, at vi er tæt på byen.
Dette scenarie smadres af planen om udvidelse af Aarhus havn og dumpning af giftigt havneslam lige udenfor kysten. Et 1 meter lag af slam der dræber alt liv og ødelægger borgernes mulighed for at bruge bugten og alle dens muligheder.
Som borger efterlader det mig med en masse spørgsmål jeg ønsker svar på:
Hvordan kan det forsvares at dumpe slam, der indeholder tungmetaller og det farlige hormonforstyrrende stof TBT midt ude i vandet?
Hvordan vil kommunen og styrelserne involverede sikre, at det fortsat er muligt at bruge Aarhus bugten rekreativt?
Hvordan kan Aarhus kommune overhovedet overveje dette i 2022 med den grønne klimapolitik, og ignorere FN’s verdensmål der omhandler at vi beskytter havene og dyrelivet deri?
Hvordan kan Aarhus kommune sikre at forureningen fra dumpningen ikke får indflydelse på hele kysten syd for byen og ødelægger vandet i bugten?
Har kommunen overvejet alle andre muligheder?
PAS VENLIGST PÅ VORES MILJØ!
VH Anne-Mette Dahl Marcussen
Download høringssvar som pdf