Det virker utidigt, at Aarhus Kommune vælger at udvide Aarhus Havn i en tid, hvor vi skal passe på vores natur og biodiversitet. Det, aktivt at vælge at dumpe havneslam ved Fløjstrup Strand og Hjelm Dyb for at varetage økonomiske interesser frem for økologiske, er ude af trit med den tid, vi lever i. I takt med at flere enge og naturområder i Danmark fredes og sikres, så vælger Aarhus Kommune konsekvent at gå den anden vej og potentielt ødelægge unikke naturområder.
Som hyppig gæst ved Fløjstrup Strand gennem en lang årrække, er det en bedrøvelig tanke, at mine børn i fremtiden kan risikere at bade i vand, hvor der dumpes havneslam. Selvom det umiddelbart vurderes, at det ikke udgør nogen sundhedsrisiko, så er det skræmmende, at en begrænset flok af folkevalgte repræsentanter for et lokaldemokrati tør tage den chance; en chance der potentielt kan berøre en stor mænge borgere i deres egen kommune.
Det virker som et scenarie fra en anden tid eller en anden del af verden, hvor natur og biodiversitet tilsidesættes for industrielle, kommercielle og økonomiske interesser. At det er et emne, det overhovedet er nødvendigt at skulle diskutere i et moderne samfund som det danske, der står som et eksempel for bæredygtige initiativer og en øget miljøbevidsthed for en lang række lande, overgår min forstand.
Der sendes hermed en oprigtigt bekymrende appel til Aarhus Kommune om at revurdere nødvendigheden af udvidelsen af Aarhus Havn, når der kan være en potentiel risiko for, at det kan ødelægge et større havmiljø og indeholde en sundhedsrisiko for besøgende gæster.