Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Randersvej

Et konkret spørgsmål:
I planen står der, at byggehøjden skal aftage, når afstanden øges til Randersvej. Dette blev gentaget på borgermødet den 5. maj. Men når man ser på den øverste del af Bygvangen ud mod Havrebakken (se bilag), så er det her markeret, at byggehøjden igen må øges selvom afstanden til Randersvej er næste 600 meter.
Spørgsmålet er nu: Er det en fejl, eller er det allerede indtænkt, at byggehøjden skal øges ned mod Risskov Brynet?
Jeg håber, at det er en fejl, men frygter at der ligger en hemmelig fortætningsplan klar for området omkring Riisvangen Alle.

Generel kommentar.
Forhøjelsen og fortætningen indenfor Ringvejen er nødt til at stoppe. En ting er, at man forsøger at sanere ”golde” områder som havnen eller erhvervsområder, men her planlægger man endnu en gang at nedrive sunde boliger, blot for at imødekomme private investorers ønske om en hurtig profit. Det vil endegyldigt ødelægge et stort område af byen, som allerede er presset af fortætning. Det kan umuligt være byrådets opgave!
Det giver selvfølgelig flere skatteborgere til kommunen, hvis der er flere som bosætter sig i kommunen. Men kommunegrænsen er jo ikke lig med Ringvejen og letbanen er vel ikke opført for at fragte folk op og ned ad Randersvej. Kommuneplanen fra 2017 er hverken en naturlov eller en del af grundloven. Den kan og skal ændres!

Fællesrådene for Christiansbjerg og Trøjborg har lavet et yderst fornuftigt forslag til en helhedsplan for Randersvej, som respekterer beboerne i området. Den bør vedtages og tjene til inspiration ved kommende planer for områder, hvor der allerede er beboelse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Per Jensen

Indsendt

08/05/2022 11:57

Sagsnummer

HS7076171

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00