Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nej tak til helhedsplan. Ja tak til forslag fra Christiansbjerg Fællesråd

Nej tak til helhedsplan og nej tak til mere byfortætning på Christiansbjerg
Ja tak til forslag fra Christiansbjerg Fællesråd og Trøjborg fællesråd som jeg støtter.

Christiansbjerg Fællesråd og Trøjborg Fællesråd har ydet et kæmpe indsats med at komme med et langt bedre alternativ end kommunens helhedsplan.

I den videre proces omkring helhedsplanen opfordres kommunen venligst til at orientere omkring helhesplanen via besked i E-boks. Det er desværre ikke sket tidligere.

En grundlæggenede præmis for helhedsplanen er at samle Randersvej. Det giver ikke rigtig mening for os der bor her. Til alle tider har Randersvej været et skel mellem bydele og skoledistrikter. Så at samle Randersvejer der faktisk ikke behov for. De fleste i Christiansbjerg orientere sig mod Vestereng for natur og Stor Center Nord for indkøb.

Det er helt ulogisk at helhedsplanen giver tilladelse til at kunne nedrive et velfungerende villaområde som Christiansbjerg for at kunne give plads til etagebyggeri.
Alt der efterspørges i kommunens helhedsplan af diversitet findes allerede. Christiansbjerg er særlig fordi der er så mange forskellige villaer. store, små, bungalows, parcelhuse, murermesterhuset, rækkehuset, etageboliger osv. alt i en skøn blanding. Det er diversitet. Man kan leve et helt liv, her på bjerget. Plejehjem, børnehjem, kirke, skole etc.
Når der tales om fortætning ud mod en travl Randersvej, giver det mening at bygge ved den gamle tankstation, men der skal ikke bygges højt, med skyggegener for de bagvedliggende villaer.
I helhedsplanen er der desværre ikke nævnt den store voldsomme fortætning der finder sted på de gamle industrigrunde på Katrinebjerg. Det bør tælle med. Her bliver der over de kommende år opført i tusindvis af nye boliger. Her vil der bliver udbygget massivt, men en række højhuse, hvor mindst 3 stk. bliver 18 etager. Højhuset der pågår, på den gamle Defco grund vil give 643 nye lejligheder. Det er ganske voldsomt byfortætning af et tidligere industriområde. Det bliver ikke italesat, desværre. Så vi på Christiansbjerg mener bestemt at vi har taget vores del af fortætningen af byen.

Det er så trist at se Rødkløvervej, så er et skræmmeeksempel på fortætning. 10 velfungerende villaer, nedrevet for at give plads til 110 lejligheder. I en tid med klimakrise og skrappe klimakrav til byggeriet i 2023, er det stik imod gode klima logik at nedrive velfungerende villaer for at opfører nyt. Her kan der noteres at ingen af de 10 villaer på Rødkløvervej blev byggematerialer genanvendt og man fælder alle træerne.
Det giver ingen mening, når der lige på den anden side af vejen bliver opført i 100 vis af lejligheder. De eneste der vinder på Rødkløvervej er investorerne. Det er så trist, at det kan ske. Lad det ikke gentage sig på resten af Christiansbjerg.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marianne Friis

Indsendt

08/05/2022 22:12

Sagsnummer

HS8818297

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00