Gå til hovedindhold

Høringssvar

helhedsplan for randersvej

Helhedsplanen må på nuværende tidspunkt betragtes som en lævn fra det forhenværende byråds sammensætning. Står citaterne fra Steen Stavsbo i aarhus stiftidende til troende vedr. agerbæksvej projektet i risskov. Ligeledes citeres Eva Møller Sørensen fra Plan og Miljø specifkt i forhold til byggehøjder, hvor der angives 3-4 etager mod Grenåvej og 2 etager indmod agerbæksvej. Områderne er i højgrad sammenlignlige blot er der tale om Grenå vej i stedet for Randersvej.

”... Måske, siger Steen Stavnsbo, men det afhænger af, hvad der ellers er i området. Men fremover skal husejere i et villakvarter som udgangspunkt ikke få morgenkaffen galt i halsen over nyheden om, at genboerne har solgt deres boliger - og at de nu erstattes af et etagebyggeri..”
Ligeledes vil det være godt at se hvad forvaltningen kan præstere efter 3 månders arbejdstid i forhold til de omtalte retningelinjer, her inden der skal træffes beslutning.
”... men jeg har spurgt min forvaltning om, hvorvidt vi kan sende nogle mere konkrete retningslinjer ud. Vi skal se på, om vi kan formulere noget omkring omdannelse af villakvarterer og villaer..”
Steen Stavsbo 4 feb 2022 i aarhus stiftidende

”... områdechefen for Plan og Byggeri, Eva Møller Sørensen, har fortalt projektudvikleren, at der maksimalt må bygges i to etager langs Agerbæksvej samt tre til fire langs Grenåvej...”
Risskov liv (Aarhus stiftidende) 1. Januar 2022
Disse retningslinjer hvor kan de findes? Efter 3 månders arbejdstid må der på nuværende tidspunkt forventes at der forligger noget.

De 2 vedhæftede filer viser at de angivne bygge højder vil blive udnyttes maksimalt. Ligeledes giver oplægget i sin nuværende udformning ikke mulighed for nuværende og efterfølgende byråd at påvirke udviklingen i en sådan grad at der er muligt at efterkomme de af rådmanden omtalte retningslinjer hvad end de måtte være. Da man med henvisning til helhedsplanen og på det tidspunkt tidligere godkendte projekter. Fra en bygherres side vil kunne påpege eksistrende godkendelser, hvorved man også har ret til at bygge i højden og øge bebyggelses procenten.
Eksempler:
Randersvej 164 (shelltanken) lokalplan X108
Ene er vedr shell tanken på randersvej 164, hvor der skal bygges i 5 etager ud mod randersvej og 6 ind mod regina høj. Ligeledes ligges der op til at reginahøj’s vejnet skal benyttes som indkørsel til det nye parkeringshus under randersvej 164. Der findes her allerede en eksisterende lokalplan der tillader 3 etagers byggehøjde hvilket fint flugter med både Steen Stavsbo og Plan og Miljø’s udmelding oven for.
Kalmargade debat oplægget viser at der sigtes efter byggehøjder op 8-9 etager lokalplan X148
Begge lokalplaner findes her https://aarhus.viewer.dkplan.niras.dk/plan/3#/7154 da der er ”under afklaring”https://stiften.dk/artikel/rådmand-skyder-omstridt-bolig-projekt-i-stykker-det-byggeri-går-ikke-i-et-villakvarter
https://stiften.dk/artikel/kommunen-vil-skrumpe-risskov-byggeri-kontroversiel-byudviklers-planer-kan-blive-halveretSimon S. tilføjede et høringssvar den 15. maj 2022. Det tilføjede høringssvar er kopieret ind nedenfor:

jeg støtter det alternative forslag fra fællesrådene.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

simon s

Indsendt

15/05/2022 22:07

Sagsnummer

HS0214381

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00