Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar til Helhedsplan for Randersvej – Aarhus Kommune

Høringssvar til Helhedsplan for Randersvej – Aarhus Kommune
Det er ikke særligt overraskende at jeg ikke finder helhedsplanen for Randersvej for en god plan. Og at jeg lodret er uenig i den.
Min familie og jeg bor i Riisvangen, nærmere Bakkevænget, som jo i den grad står for skud ift. etagebyggeri.
Vi er meget glade for at bo i Riisvangen, Christiansbjerg. At man kan bo så tæt på Aarhus midtby i eget hus og have i et stille villakvarter er jo helt fantastisk. Vores børn er trygge og vi har nydt/ nyder at man kan cykle rundt til alting, skoler, institutioner, midtby, skov, strand, indkøb og ikke mindst sportsfaciliter.
At man i et byråd vil begynde at pille ved de gamle villa kvarterer, som virkelig i disse år blomstre op, med tilbygninger, tilvoksede haver, familieliv. For at sætte det hele til i beton og etagebyggeri. Hvor man glemmer familier, grønne haver, biodiversitet – og til hvad tomme lejligheder? En Randersvej der bliver en slugt mellem højhuse på hver side. Og som skaber skyggesider til langt ind af østsiden af Randersvej. Det er mig ubegribeligt!
Området i helhedsplanen har allerede en stor – og stigende – fortætning (La Tour tårnet, Riskovbrynet, byggeri overfor Netto, byggeriet ved Vejlby skole, Udbygningen af Trøjborg centeret osv.) samt allerede eksisterende etagebyggerier som Reginehøj og Klarmar Parken. Der er ikke brug for yderligere etagebyggerier på bekostning af andre boligtyper.
Vi er et begyndende Aarhus, hvor der kun er tanke på flere og flere lejligheder og stor klodsede bygninger. Uden tanke på alle de charmerende villa kvarterer der også er i storbyen. Hvor langt vil I gå? Skal Aarhus med sigt KUN være lejligheder og etagebyggeri?
Er der i planen gjort tanker ift. de familier man vil have ud af villa kvarteret/deres huse, Hvor de skal hen? Skal de søge ud af kommunen? For med nedlægninger af fine villa kvarterer kan jeg da kun se det må være resultatet. Jeg forestiller mig ikke at familier vil have råd til at købe et andet hus i Riisvangen eller Risskov, Skåde eller andre steder, da de kvarterer må formodes, at stige uhensigtsmæssigt i pris, når kvartererne bliver mindre og mindre og mere eftertragtede.
Her kan man nævne at der også nedlægges grønne opvoksede haver samt der ikke tages hensyn til de store trafikale problemer det vil medføre at bygge højt, ikke at glemme CO2 udledning. Der er ikke plan, som jeg lige kan læse mig til, hvor der beskrives en løsning på genetablering af grønne områder, som kan være omkring de 150.000m2 (300*500m2) samt en plan for trafik.
Ift. til helhedsplanen kan jeg kun støtte de to fællesrådsoplæg med fokus på de to kryds ved Stjernepladsen og Netto samt bibeholdelse af den nuværende beboelsestype på alle de øvrige områder.
Lad os beholde vores dejlige område, hvor børnefamilier har et fantastisk sammenhold og værner om miljøet i de gamle opvoksede haver.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Katja L. Pedersen

Indsendt

17/05/2022 12:30

Sagsnummer

HS9934272

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00