Gå til hovedindhold

Høringssvar

Dybt uenig i helhedsplanen for Randersvej

Jeg er dybt uenig i helhedsplanen for Randersvej.

Villakvarterer skal bevares som de er - og bør låses fremadrettet.

Det kan ikke passe at velfungerende huse skal rives ned for at bygge nyt. Det er et enormt spild af ressourcer og helt ude af trit med, at vi bør agere mere klimabevidst både som private, men i allerhøjeste grad også fra kommunens side. Der bør investeres i bevaring af de eksisterende bygninger i stedet.

Samtidig består de nuværende villakvarterer i høj grad også af grønne områder i form af haver, der ikke bare er vigtige for klima og biodiversitet, men også for beboernes velvære. Det kan aldrig erstattes af frimærkeparker omringet af tårnhøje betonbyggerier.

Derudover vil en helhedsplan som denne betyde, at det bliver stort set umuligt for unge par, at finde sig en villa i dette område. Min kæreste og jeg har for nyligt købt et lille hus på en villavej i det berørte område, hvilket kun kunne lade sig gøre fordi huset var et håndværkertilbud og ligger i nærheden af ringvejen. De foreslåede ændringer ville betyde, at der ville være endnu færre villaer i området og dermed flere om buddet på hver enkelt. I sidste ende vil det sikre at unge par som os, aldrig får en chance for at finde noget vi kan se os selv i, i dette ellers dejlige område.

Og sidst, men ikke mindst, må vi ikke glemme områdets historie. Med de mange nybyggerier der dukker op alle steder, mister Aarhus langsomt men sikkert sin sjæl.

På nuværende tidspunkt er det bedste bud på en helhedsplan, det forslag Christiansbjergs fællesråd har fremsat.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Christian Helding Sørensen

Indsendt

17/05/2022 20:50

Sagsnummer

HS9305724

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00