Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nej tak til nuværende helhedsplan - villakvartererne skal låses

Jeg er uenig i Aarhus Kommunes foreslåede helhedsplan for Christiansbjerg.

Villakvarteret skal låses, så der ikke risikeres opkøb og omdannelse af karreer, der kan ødelægge området.

Vi er et ungt par, der har valgt at bosætte os på Christiansbjerg. Det har vi kun haft råd til fordi vi har kunnet købe et håndværkertilbud på en hyggelig villavej tæt på ringvejen. Med den foreslåede helhedsplan skal vi bo i konstant frygt for at boligspekulanter begynder at opkøbe villaerne omkring os og der derfor bliver ubeboeligt. Mange af vores nærmeste naboer har samme historie og med den foreslåede helhedsplan vil muligheden for at unge par og børnefamilier kan flytte til Christiansbjerg reduceres betragteligt. Det vil være skammeligt nu det er os, I gerne vil holde på.

Ud fra et bæredygtighedsperspektiv er det vanvid, at ville nedrive gode funktionelle villaer i velfungerende villakvarterer for at bygge nyt, når vi ved at byggeri står for mere end 40% af Danmarks CO2-udledning. Vi står over for en massiv klima- og biodiversitetskrise – Aarhus Kommune er med den foreslåede plan ikke en del af løsningen men en del af problemet.

Christiansbjerg er allerede et skønt og populært kvarter med mange muligheder. Store indfaldsveje som randersvej bliver aldrig spændende - men de er nødvendige for at vi kan komme ind og ud af byen. Det kan en helhedsplan ikke rette op på.
Det bedste forslag til en helhedsplan på nuværende tidspunkt er den fra Christiansbjerg Fællesråd.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lærke Dahl Klausen

Indsendt

17/05/2022 20:52

Sagsnummer

HS7280852

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00