Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Randersvej

Jeg vil hermed gerne udtrykke min dybfølte modstand mod den helhedsplan, som er udarbejdet for Randersvej. Det vil jeg uddybe i det følgende:
Det anføres i planen, at der skal være en større grad af diversitet i forhold til boligsammensætningen i området. Det er uforståeligt for mig, da der både vest og øst for Randersvej er almennyttig blokbebyggelse, rækkehuse og villakvarterer. Villakvarterer, som er enormt velfungerende og uhyre eftertragtede.
Der er i oplægget lagt op til, at der langs Randersvej skal opføres boligblokke i op til 6 etagers højde. Der er strækninger på den østlige side, som pt. står tomme og som for min skyld godt kan udfyldes med et lavere blokbyggeri, som er i harmoni med omgivelserne, men en bygningshøjde på op til 20 meter vil betyde kolossale gener for de villaejere, som bor i en ikke ubetydelig afstand fra byggeriet. Beboerne i det høje blokke vil kunne kigge direkte ned i villaejernes haver, hvilket selvsagt ikke er ønskværdigt. De høje huse vil også medføre en massiv beskygning langt ned af villavejene på den øverste del af Risvangen, hvor jeg bor. Aftensolen bliver i hvert fald en saga blot.
Villavejene er i forvejen meget smalle, og en meget øget population området vil medføre markante parkeringsproblemer og et trafikkaos, som man har set det i andre nybyggede områder i Aarhus.
Den foreslåede helhedsplan er fyldt med positive ord og intetsigende fraser, men denne floskelparade er oversukringen på den bitre pille, som villaejerne i følge planen må sluge. Indholdet er: fortætning og atter fortætning, som kan og vil betyde opkøb og nedrivninger af superattraktive villaer.
Kommunikationen har i bedste fald været mangelfuld fra kommunens side ift. dette projekt. Undertegnede hørte først om projektet, da jeg for et par måneder siden modtog en skrivelse fra Christiansbjergs og Trøjborgs Fællesråd. På det tidspunkt havde projektet været i gang i 2 år! Det er et kommunikationsniveau, som man ganske enkelt ikke kan være bekendt!
Afslutningsvis vil jeg idet store og hele tilslutte mig det forslag, som er indsendt at Trøjborg fællesråd og af Christiansbjerg Fællesråd.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lars Olesen

Indsendt

18/05/2022 12:34

Sagsnummer

HS0162165

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00