Gå til hovedindhold
Randersvej skal samle Christiansbjerg

Høringssvar til Helhedsplan for Randersvej

Høringssvar - Helhedsplan for Randersvej

Jeg kan absolut ikke tilslutte mig Helhedsplanen for Randersvej.
For stort set alle berørte parcelhusejere kom det som en stor overraskelse, at en sådan plan var under udarbejdelse. Jeg mener, at vi er blevet taget på sengen og ikke har haft mulighed for medindflydelse på udformningen af planen.
Området omfatter ca. 300 parcelhuse, som bliver taget som gidsler, hvis den nuværende plan vedtages. Når først et område er udlagt til evt. etagebyggeri, begynder investorer at opkøbe ejendomme, som måske får lov til at stå og forfalde. Husejere vil måske stoppe med at renovere deres huse, så området efterhånden ændrer sig til at blive mindre attraktivt. Nye købere har ikke lyst til at flytte ind i et kvarter med tomme huse, og hvor man måske får en etageejendom som nabo.

Randersvej – en barriere?
Det eneste, der er en barriere ved Randersvej, er trafikken. Det gøres der ikke noget ved i helhedsplanen. Tværtimod vil man skabe barrierer ved at give mulighed for at opføre rækker af højt etagebyggeri på begge sider af vejen. Vi har allerede fået en forsmag med det nye byggeri overfor Mac Donald/Rema1000. Hvor man tidligere havde udsigt til blå himmel, tårner bygningerne sig nu op. Går man en tur rundt om byggeriet, viser det sig, at bygningerne er klinet op ad hinanden, så der stort set ikke er levnet plads til f.eks. legemuligheder for børn. Ser man på de ældre karreer længerne nede ad vejen, er der her plads til, at børn kan udfolde sig med f.eks. boldspil.

Risvangen, et velfungerende kvarter.
Med en blanding af villaer, andelsboliger og almennyttige boliger er Risvangen et velfungerende og attraktivt boligområde, som folk står i kø for at komme til at bo i. Her er en beboersammensætning, der spænder over alle aldre og etniciteter. Hvis man forrykker denne balance ved at give investorer mulighed for at opkøbe villaer til nedrivning og erstatte dem med etagebyggeri, vil helheden i området blive ødelagt og ikke længere være et sted, hvor man gerne vil bo. Løsningen kan sagtens være, at man flytter til en anden kommune. En helt ny opgørelse lavet af Ejendomsmæglerkæden Home på baggrund af tal fra Danmarks Statistik viser, at i 2021 er der i Aarhus fraflyttet dobbelt så mange børn, som der er tilflyttet.

Miljø og CO2 regnskab.
Begynder man en nedrivning af velholdte villaer til fordel for etagebyggeri, vil det koste dyrt på CO2 regnskabet. Det er samtidig et enormt svineri med byggematerialer, som er noget, der virkelig koster på miljøsiden. I disse år er det en forældet måde at handle på.

Biodiversiteten.
De mange gamle tætbeplantede villahaver er et eldorado for dyrelivet med masser af insekter, ynglende fugle, harer og pindsvin. I dag ved man, at det er af allerstørste vigtighed, at sådanne områder bibeholdes, også fordi de virker som korridorer for insektlivet. Fjerner man de gamle haver, er dette tabt for altid. Boligudviklere har ikke pligt til at etablere grønne områder i stil med de gamle haver. Lidt nyt græs, nogle træer og buske kan på ingen måde erstatte det mistede.

Er det vores kvarter, som Simsek i 2021 betegnede som en af ”parcelhusørkenerne”, der skal væk?
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Birte Windsholt

Indsendt

23/05/2022 11:22

Sagsnummer

HS6057684

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00