Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar: helhedsplan for Randersvej

VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR RANDERSVEJ
Helhedsplanen for Randersvej åbner mulighed for opførelse af 3-4 etagers ejendomme på Bygvangen 20-26 og Havrebakken 3-5, hvilket jeg hermed vil protestere imod. Opførelse af etageejendomme på disse adresser vil kræve nedrivning af velfungerende villaer i et eftertragtet villakvarter, hvilket forekommer urimeligt, at gøre, da det vil totalt ødelægge og ændre miljøet i området. Endvidere vil etageejendomme give uønskede indbliksgener og skyggevirkninger for de omliggende villaer. Derfor bør der ikke opføres etageejendomme på Bygvangen og Havrebakken.
Byudviklingen, som er beskrevet i ovennævnte helhedsplan opererer med opførelse af et større antal etageejendomme i 5-6 etager direkte ud til Randersvej plus lavere etageejendomme i større afstand fra Randersvej. Dette ”nedtapnings princip” medfører, at et større antal villaer (ca. 300) skal nedrives. Nedrivning af et større antal velfungerende villaer er i direkte modstrid med Aarhus Kommunes planer om bæredygtighed og CO2-neutralitet, og bør derfor undgås. I helhedsplanen lægges der også vægt på at der skal være familievenlige boliger i området. De rækkehuse og villaer, som i dag findes i Christiansbjerg og Risvangen er særdeles familievenlige, og man vil ikke opnå et bedre bymiljø ved at erstatte dem med etageejendomme.
Overordnet finder jeg ovennævnte helhedsplan alt for omfattende og gennemførelse af den vil forringe miljøet på Christiansbjerg og Risvangen. Langs østsiden af Randersvej mellem Stjernepladsen og Nordvestpassagen er der dog ”huller”, hvor der kan opføres etageejendomme, som vil give et mere sammenhængende bymiljø.

Jens-Erik Jørgensen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jens-Erik Jørgensen

Indsendt

24/05/2022 10:35

Sagsnummer

HS6155490

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00