Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar villakvarteret og dermed diversiteten i vores område..

Jeg er imod kommunens forslag til helhedsplan omkring Randersvej, da den indeholder elementer der vil ødelægge de velfungerende og blandet villakvarterer der ligger på begge sider. Jeg støtter derimod op om Christiansbjerg Fællesråd og Trøjborg Fællesråd forslag om at fokusere på selve Randersvej og bebyggelsen der.

Hvem havde nogensinde troet, at Riisvangens villakvarter kunne komme i spil i forbindelse med Aarhus Kommunes helhedsplan for fortætning? Da jeg personligt hørte om det første gang for ca. 3 uger siden, troede jeg det var en joke. At så eftertragtet et villakvarter med huse i så høj kvalitet og fyldt med primært børnefamilier på sigt, kunne blive fortid til fordel for mere af det vi ser, bliver bygget overalt og hele tiden i Aarhus.

Hvordan kan vores politikere forsvarer det i forhold til bl.a. at fastholde den brede befolkningsdiversitet i området, Aarhus mål om et CO2-neutralt bysamfund i 2030, nedrivning af sådanne kvalitetshuse, sikre tilstrækkeligt vej- og parkeringsforhold, bevarer historien for Aarhus samt ikke mindst at fastholde børnefamilierne i byen?

Jeg er ikke imod byudvikling og synes det giver god mening at omlave eksempelvis tidligere nedlagte erhvervsgrunde eller erhvervshavneområder til nye boligområder, som man bl.a. har set det tæt på Riisvangen på Aarhus Ø og Risskov Brynet samt rigtigt mange andre steder i Aarhus med tusindvis af nye 2, 3 og 4. vær. ”delevenlige” lejligheder.

Boliger fra 50érne og 60érne giver netop en varieret boligmasse, og i takt med alt omkringliggende nybygget etagebyggeri, så spiller netop disse villakvarterer en større rolle i forhold til at fastholde områdets diversitet samt besvare noget luft og grønt indenfor ydre ringvej.

Der er flere tusinde ledige 2-5. værelses lejeboliger i Aarhus, men stort set ingen villaer til salg i Riisvangen.

Derfor bevar disse attraktive villakvarterer og byg andre steder, hvor man alligevel nedlægger erhverv eller kan nedrive gamle faldefærdige bygninger. Derudover er der masser af muligheder udenfor ydre ringvej, og det var vel også derfor vi bl.a. har fået vores letbane til at samle Aarhus.

Jeg er selv husejer på Bygvangen i villakvarteret Riisvangen og til sidst en specifik kommentar til Helhedsplanen for Bygvangen:

Vi har svært ved at se den planlægningsmæssige begrundelse for at give mulighed for 3-4 etager på Bygvangen 20-26 og Havrebakken 3-5, som på alle sider er omkranset af villaer i én etage med udnyttet tagetage. Det strider mod Helhedsplanens principper om, at ny bebyggelse skal placeres som randbebyggelse mod veje, og at nye projektområder højst må variere med én etage mod eksisterende nabobebyggelse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Preben Helveg Larsen

Indsendt

28/05/2022 00:06

Sagsnummer

HS6408998

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00