Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Randersvej

Efter en opvækst på Risvang alle, som var tryk og ikke mindst smuk, velkendt, farverig og overskuelig i sin harmoniske byggestil og hvor der var tilpas balance mellem det grønne og bygningernes indbyrdes stilarter, så flyttede jeg på landet og er nu for efter en årrække vendt tilbage til den nordlige del af Aarhus nærmere betegnet århus nord i Risvangen.
Jeg valgte at flytte tilbage til mine rødder og til det område jeg holdte af og stadig holder af fordi området omkring risvangen og der hvor vi bor nu på nordvestpassagen giver ro og alle husene og indfaldsvejene i området fra randersvej til bethesdavej og fra ringvejen til skovvangsvej har et meget afstemt forhold til den stemning der præger hele området.
Der er Reginahøj som giver et tilpas afbræk i byggerierne omkring risvangen. Dette område er gennem årene faldet godt ind i de lavere huse omkring hele risvangen efter forskellige renoveringer og efter en længere årrække hvor det er blevet groet godt til og blevet en naturlig del af hele området.
Hele området har sin helt egen unikke atmosfære og balancen med lavt byggeri og hvor husene er meget afstemt i forhold til hinanden er det som vi og andre har valgt for at ville bo i dette område.
Vi har prøvet at foreslå kommunen at der er trafikale problemer specielt omkring nordvestpassagen. I helhedsplanen kan jeg være meget bekymret for den stigende trafik for de børn der allerede nu løber spidsrod mellem de hurtigt kørende bilister og andre køretøjer.
Vi er mange der oplever det er et villakvarter hvor vi på mange måder "er nede på jorden".
Der er i dag flere fællesskaber i og omkring hele området. Mange af os har vores egen lille hyggelige parcel og kan selv vælge til og fra hvornår vi ønsker nærmere tæthed med andre. De nye tanker omkring 3-4-5 og 6 etages byggeriet medfører ikke blot udfordringer for den enkelte familie men i lige så stor udtrækning i det jeg vil kalde "indkigsgener".
Ser vi på andre erfaringer med lignende byggerier både her i byen men i lige så stor udstrækning rundt om i verden, er denne slags byggeri ofte forbundet med fremmedgjorthed og
kriminalitet, uro og hærværk af forskellig observans.
Vi er mange der holder af vores kvarter som det er nu.
Her er et fællesskab med en blandet masse af individer, som passer godt til hinanden og som passer godt på hinanden.
Håber i vil lytte og mærke ordenes betydning for mig og andre beboere her i området som i mange år fremover vil glædes ved det unikke boligområde uden det i kalder udvikling som jeg vil karakterisere som afvikling af noget vi elsker og holder af.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hans ERik Laumann

Indsendt

28/05/2022 08:30

Sagsnummer

HS0412492

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00