Gå til hovedindhold

Høringssvar

NEJ til helhedsplanen for området omkring Randersvej

Som beboer på Christiansbjerg må jeg sige NEJ til den helhedsplan for området omkring Randersvej, som er blevet fremlagt. Dette høringssvar er også et NEJ til Christiansbjerg fællesråds ændringsforslag, da det ikke er et forslag som er fremkommet ved inddragelse af de berørte husstande.
Det er der en række årsager til disse to gange NEJ, men først er det vigtigt at slå fast at der ikke har været information og inddragelse af beboerne i mit boligområde øst for Randersvej før fremlæggelsen af denne plan. Den første information var Christiansbjerg fællesråds lille seddel i vores postkasse – det er simpelthen ikke en demokratisk måde at planlægge byudvikling på og jeg må sige, at jeg er yderst skuffet og vred over den proces!
Nu til mine årsager til at sige klart NEJ til helhedsplanen:
• De nuværende kvarterer i det af helhedsplanen berørte område opfylder allerede planens ønsker om diversitet i typer af boliger og beboersammensætning. Særligt området øst for Randersvej indeholder mange forskellige boligtyper, som ligger blandet mellem hinanden.
• De eksisterende boliger er velfungerende og for mange af de gamle villaer fra 1920’erne gælder også at de er arkitekttegnede og opført i materialer som i kvalitet langt overgår hvad der bygges af i dag. Disse boliger og deres kvarterer må ikke forsvinde, men tværtimod beskyttes og udlægges som bevaringsværdige kvarterer, der ikke må ødelægges.
Boligerne har ydermere en bo-kvalitet med stemning og historie, som ikke findes i nybyggeri og
Aarhus kommune bør stoppe med at nedrive alt som ikke lige opfylde de såkaldte ”udvikleres” hede drømme om at stuve mennesker sammen i lejligheder uden sjæl og charme – et nyt Vola-armatur giver ikke bo-kvalitet.
• Nedrivning af allerede eksisterende og velfungerende boliger er ikke bæredygtigt. Byggeri og anlæg står for en stor del af Danmarks CO² udledning og det er på tide at bremse unødvendig nedrivning og for alvor begynde at tænke på om Aarhus kommune virkelig har brug for flere lejlighedsbyggerier uden visioner for hvordan mennesker trives på en psykisk sund vis i byen.
• Området øst for Randersvej indeholder meget grøn natur i form af grønne hække, gamle villahaver med store træer og vejtræer, hvilket giver et rigt fugle-, insekt- og dyreliv. Mon ikke skovskaden, gærdesmutten, flagspætten og alle de andre dyr gerne vil beholde deres levesteder i fremtiden også? Den såkaldte natur mellem nybyggede blokke er ikke levesteder for den brede vifte af fugle, dyr og insekter, som i dag findes her.
Til slut må jeg sige at kommunen, hvis de vedtager helhedsplanen for Randersvej, påfører mange mennesker utryghed mht. deres mulighed for at beholde deres hjem i fremtiden og derudover også mere eller mindre godkender at os, der til enhver tid uanset hvilken pris en ”udvikler” tilbyder, ikke ønsker at sælge vores hjem, bliver påtvunget et hus i skyggen af højhuse og naboer, der frit kan glo ned i vores haver og ind ad vores vinduer.
Alt i alt betyder ovenstående at jeg de næste mange, mange år har tænkt mig at sige NEJ til at kommunen giver mulighed for at ”udviklere” med visionsløse planer kan få tilladelse til at opkøbe mit hjem og nedrive det til fordel for deres højhuse!
Så kære politiker: Hvilket Aarhus vil du gerne have og hvor vil du helst bo?
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Berith Rasmussen

Indsendt

28/05/2022 18:41

Sagsnummer

HS5645670

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00