Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar mod helhedsplan

Som beboer på Nordvestpassagen gennem mere end 30 år, er det med stor undren og vrede, at vi har erfaret, at der er store planer om radikale forandringer af vores skønne kvarter. Det vil jeg på det kraftigste opponere imod.
Man får det indtryk, at de som har fundet på denne helhedsplan, slet ikke har sat sig ind i områdets karakter, og derfor ikke kender de værdier området indeholder. Eller også interesserer det dem simpelthen ikke! Hvilket muligvis også er grunden til, at vi først meget sent i forløbet er blevet orienteret. Ikke af kommunen (det ville ellers ha' klædt dem), men af lokalrådet, som heldigvis var årvågne nok til at ta' affære.
Risvangen, hvor vi bor, er et mangfoldigt område med mange forskellige slags boliger. Eje- og lejeboliger som er til at betale sig fra. Kolonihaver sågar også. Et stykke historie som Aarhus heldigvis er rig på, og bør passe på.
Her er gamle villahaver med store gamle træer. Masser af biodiversitet og legende børn. Og voksne der får en kold øl, mens de hjælper hinanden.
Her er masser af grønne fællesarealer, små og store legepladser, gode dagsinstitutioner, sportsfaciliteter (Risvangen stadion og Annexhallen), nyetableret regnvands-opsamlings-anlæg m.m.
Her er luft mellem husene og solskin nok til alle. Det er ikke et kvarter, hvor alle må bo i skyggen af hinanden. Som Aarhus Ø f.eks. er et skræmmende eksempel på.
I vores nær-kvarter er der også masser af fællesskab. Børn der følges til skole, flere der følges til fodbold på Risvangen, vejarrangementer, fælles trailer, nabohjælp i mange former.
Her bor også tyrkiske familier med nu voksne børn, som vores børn har gået i skole med og har leget med. Et rigtig godt eksempel på vellykket naboskab.
Hvordan kan man overhovedet komme i tanker om at nedlægge et så dejligt kvarter, med masser af kvaliteter af både historisk, social, grøn, børneegnet, ældreegnet, biodiversitetsmæssigt, integrationsmæssig - og meget mere - karakter? Kun med profit for øje? Kommunen burde være meget mere optaget af, hvad et velfungerende boligområde indeholder. Og de er mere end velkomne på en studietur med et helt andet fokus end det, vi lige er blevet præsenteret for.
Det har intet med udvikling at gøre. Det er regulær afvikling! Må man overhovedet det? Afvikle andre menneskers hjem?
Byg nu der, hvor der i forvejen er plads! Man skal jo ikke meget længere ud af Randersvej, før der er masser af byggemuligheder. Hele området omkring Lisbjerg og Nye - hvor letbanen oveni købet kører til - er jo lige om lidt en del af Aarhus.
Tænk jer om! og pas på et godt kvarter'
Jeg bakker op om fællesrådets forslag!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

dorthe møller

Indsendt

29/05/2022 17:19

Sagsnummer

HS6880484

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00