Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar til HELHEDSPLAN FOR RANDERSVEJ. Strategisk helhedsplan for byudviklingen mellem Ringgaden og Ringvejen.

På orienteringsmødet den 5.maj blev det fremlagt, at der i Århus Kommune for tiden er over 8.500 ledige lejemål. Alene antallet af ledige lejemål må jo tilsige, at der ikke er behov for at opføre yderligere boliger til udlejning i den nærmeste fremtid.
Ifølge klassisk økonomisk tænkning, vil der på et marked med et (for) stort udbud, blive udbudt varer (her lejligheder) til en reduceret pris, så udbud og efterspørgsel vil komme i balance omkring en given pris. Vi har fortsat til gode at se priserne på udlejningsboliger i Aarhus falde i et sådant omfang, at markedet for udlejningsboliger finder sin balance.
Der er således ikke i den nærmeste fremtid behov for at opføre udlejningsboliger i 6 etager på Randersvej i Aarhus. Når markedet for lejeboliger engang med tiden har fundet sin balance, vil det være rimeligt at der indføres en maksimal husleje pr kvadratmeter. I den forbindelse skal jeg minde om, at jo højere husleje jo større boligsikring – som jo er penge som finansieres af vores skattekroner.
Herudover vil jeg påpege at jeg har erfaret at boligentreprenørerne bruger at anlægge P-pladser som betalingparkering. Dette vil vi der bor i baglandet ikke være med til, thi al erfaring viser at beboerne i disse ejendomme så kommer til at bruge vores villaveje til deres parkering. Vi har også erfaret at vores kommune ikke er indstillet på at løse vores problemer i den henseende.
Det må også bemærkes at der modsat udlejningslejligheder er stor efterspørgsel på villaer i Aarhus Kommune. Det giver derfor overhovedet ikke mening at give lov til at nedlægge villaer for at opføre udlejningslejligheder som ikke kan udlejes. Når Aarhus ”bløder” børnefamilier til nabokommunerne er det efter min opfattelse netop manglen på villaer som ejerboliger. Ikke mindst på Christiansbjerg og i Risvangen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Martin Tygstrup

Indsendt

29/05/2022 21:26

Sagsnummer

HS4868696

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00