Gå til hovedindhold

Høringssvar

Randersvej samler Christiansbjerg

Jeg har erfaret, at kommunen planlægger at ændre området på begge sider af Randersvej og de dele af byen tæt ved til boligblokke fra 2-6 etager - højest ud mod Randersvej.
Det kan jeg som borger og beboer tæt på Randersvej slet ikke tilslutte mig.
Som beboer på Riisvangen gennem 35 år - nabo til Christiansbjerg - oplever vi allerede ændringerne med fortætning af byen mellem Ringgaden og Ringvejen. Det vil påvirke vores lokalområde negativt og ændre denne fantastiske bydel fuldstændigt. Vi bor i et villakvarter, som ud over villaer indeholder almen nyttigt byggeri på omkring 24 % (boligforeningshuse, boligforenings blokke med 3 etager), og her er stor biodiversitet, både husdyr og "vilde" dyr som harer og ræve. Her er grønt og frodigt og dermed også stor herlighedsværdi. Dette har senest udmøntet sig i meget stor stigning i vurderingen for grundpriser - 3 gange så højt som før den nye vurdering. Priserne i området bliver truede af de omtalte ændringer, så de formodentlig vil falde i takt med mindre herlighedsværdi.
Som naboer til tæt boligblokke erfarer vi, at Boligforeningen har forringet beboernes parkeringsmuligheder, samtidig med at beboerne nu har mange flere (små billige) biler, hvilket betyder, at vores vej (privat fællesvej) nu betragtes som parkeringsplads for 5-8 biler på 200 m vej hver aften og nogen gange over flere dage. Dette betyder, at redningskøretøjer har svært ved at komme igennem vejen, hvis det skulle blive nødvendigt, samt at renovationsbilerne kører op over fortovskanten for at passere. Vores lille vej er ca. 8 meter bred og altså den smalleste type vej i området. Selvom Letbanen (godt 600 m væk) og bus 15 (100 m væk) begge kører relativt tæt på, så er der stigende privatbilisme.
Jeg vil gerne understrege, at jeg som borger i Aarhus Kommune IKKE ønsker den omtalte fortætning af boligmassen. En kollega nævnte for nylig, at der jo står 8.500 lejeboliger ledige i alle de nye karréer, så foreløbigt er der ikke behov for flere boligblokke på bekostning af flotte gamle huse blandet med nyere og renoverede huse.
Som dansker synes jeg også, at det er forkasteligt, at jævne gode huse med jorden, for at bygge micro-lejligheder (som ved Vandtårnet). Det er spild af ressourcer! og overhovedet ikke bæredygtigt. Selv bevaringsværdige huse jævnes med jorden for profit...
Jeg håber, at kommunen vil lytte til borgere i denne sag.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Susanne Hede Jensen

Indsendt

29/05/2022 21:40

Sagsnummer

HS8284263

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00