Gå til hovedindhold

Høringssvar

Randersvej skal samle Christiansbjerg

I vores have bor en spætte - Lad vær' med at fortætte!

Jeg støtter ikke Helhedsplanen for Randersvej.
Jeg bor med min familie på 4 på Birkegade, dvs i det område der ligger lige øst for letbane stationen ved Stockholmsgade og vi blev mildest talt noget overraskede da vi hørte om helhedsplanen sidst i april måned. Ikke på vegne af Aarhus kommune, men oplysning sendt ud af Christiansbjergs fællesråd.
Vi købte huset her for 4 år siden med henblik på at lade børnene vokse op i et område med masser af folkelig diversitet, hvor der er en god blanding af almennyttige boliger, villaer, rækkehuse og ejerlejligheder og kolonihaver. Dertil er vi pga. placeringen i cykelafstand til arbejde, skole og institutioner og har den største del af vores familie i Århus. Vi vil bo I Århus og vi har bosat os lige netop her på Birkegade med drømmen om at blive gamle her. Vi bor på en lukket vej, hvor der er minimum af trafik, så vores børn kan færdes ude, vi har gode naboer med fællesskab og sammenhold. Derfor bliver jeg bekymret over vores fremtid, hvis vi bliver “tvunget” ud, enten ved at der i baghaven bliver bygget højt etagebyggeri (MÅSKE op til 6 etager!) Da det vil tage eftermiddags- og aftensolen fra hele området. Når man ser sit hus og sit område “skraveret” og farvelagt på kort, så er det som om at Århus Kommune har glemt at det altså er levende mennesker med familie, drømme mv. hvis liv radikalt ændres, uden at vi er blevet hørt. Hvorfor er der behov for så megen fortætning? Der er i forvejen tusindvis af ledige boliger i Århus, og samtidig mange børnefamilier der flytter herfra, fordi boligerne er for små og for dyre. Hvis I river vores villakvarterer ned, så vil endnu flere familier flytte og huspriserne stige yderligere. Helhedsplanen for Randersvej vil bidrage yderligere til denne negative udvikling.
Vores hus er er fra 1929 og fylder dermed snart 100 år. Vi har en have med 9 kæmpe store træer, mange som er lige så gamle eller ældre end huset! Pga af disse træer er her er et rigt insekt og fugleliv, vi har jævnligt besøg af ræve og har sågar en flagspætte der jævnligt er forbi. Uanset hvor mange nye træer og grønne områder der plantes og etableres, så vil det tage adskillige årtier at genoprette den natur som de fleste haver i området allerede er rig på.
Denne plan giver rigtig stor usikkerhed for vores fremtid her, bliver vi tvunget ud af vores dejlige kvarter og hus, eller ender vi med at blive stavnsbundet med et højhus som nabo.
Jeg synes på ingen måde at den plan der er lagt op til vil gavne borgere i Århus og den lever ikke op til de værdier kommunen angiveligt tager afsæt i. Den vil kun gavne dem med økonomiske interesser.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Cristina Antonelli

Indsendt

29/05/2022 22:49

Sagsnummer

HS7878961

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00