Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Bevar villaerne på Risvangen

Vi tilslutter os Christiansbjerg Fællesråds høringssvar, fordi vi er imod helhedsplanen.
Og vi ønsker specifikt at udviklingsmuligheden med 3 - 4 etager på Bygvangen 20 - 26 + Havrebakken 3 - 5 fjernes fra Helhedsplanen.

Som beboere på Bygvangen vil vi gerne værne om, at området bliver bevaret som et eftertragtet villakvarter, hvor børnefamilier også i fremtiden har lyst til at etablere sig.
I en tid, hvor der bliver talt meget om genbrug og miljø, virker det for os paradoksalt og uforståeligt, at man påtænker at rive gode og velfungerende villaer ned for i stedet at bygge etagebyggeri. Det kan vi ikke se som andet end spild af ressourcer.

I vores område har vi mange gamle villahaver med meget varieret beplantning, så insekter og fugle har gode levesteder - og til daglig glæde for mennesker, der bor i kvarteret og bruger meget tid på at passe på naturen. Med Helhedsplanen vil meget af den natur forsvinde og dermed også reducere mulighederne for dyrelivet. Det er synd for både naturen og mennesker.

Det undrer os, hvordan man kan forestille sig at løse de trafikale forhold, hvis Helhedsplanens tanker bliver ført ud i livet. I forvejen er det trange forhold, hvis der kommer nogle få kørende gæster til villavejen og skal finde parkering.

I dag bliver gaden ofte brugt til leg og boldspil af kvarterets børn, men det liv vil blive udfordret, hvis der kommer mere trafik i området. Skal børnene gå på legeplads, skal man altså gå et godt stykke vej.

Vi har boet i området det meste af vores liv, først som børn senere som voksne. I årenes løb har der været en udvikling og forandring af området, men vi kender stadig Risvangen som vi kendte den engang. Helhedsplanen lægger op til så stor forandring, så kvarteret bliver ukendeligt for os.
En sådan udvikling skaber et dårligt miljø.

Lisbeth og Paul Bering Sørensen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lisbeth og Paul Bering Sørensen

Indsendt

30/05/2022 16:30

Sagsnummer

HS0197716

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00