Gå til hovedindhold

Høringssvar

NEJ TAK TIL HELHEDSPLANEN

Hvad er kvalitet?

I efteråret 2021 overtog vi nøglerne til vores drømmehus. Vi havde ledt i flere år, og endelig viste det sig, at et hus på Hvedevangen levede op til alle vores ønsker. Tæt på byen, som vi er vilde med at bruge. Tæt på vores arbejdspladser. Og vigtigst af alt med masser af charme, med plads og med en uforstyrret skøn have og i et dejligt kvarter. Drømmene var store, for som de fleste andre førstegangskøbere er det ikke uden nøje overvejelser og spænding at skrive under på sit første hus, hvor man ønsker, sin lille familie skal leve. Drømmene har levet i bedste velgående under den store renovering vi er i gang med - lige indtil vi blev gjort bekendte med den helhedsplan, der er undervejs for området. Vores begejstring er styrtdykket, og forestillingerne om vores drømmehus er ramt af bekymringer og en stor portion utryghed. Vores hus er ikke i risiko for at blive opkøbt og erstattet af et ligegyldigt boligbyggeri, men det er husene både nord, syd og vest for os, og vi er ærligt talt bekymrede for dels hvad det økonomisk betyder for vores husinvestering og dels hvad det betyder for området vi bor i. Sidstnævnte har vores største fokus, da det netop har været områdets idyl vi faldt for.
Fra allerede første gang vi drejede ind ad Nordvestpassagen, blev vi begejstrede for, at Aarhus blot få kilometer fra midtbyen har områder som disse, hvor byens historiske udvikling kan ses. Et (i forvejen tætpakket) kvarter med charmerende villaer hvoraf de fleste er yderst velbevarede og -renoverede, hvilket viser, at de folk, der bor her, ønsker at investere i deres hjem, fordi de er glade for at bo her.
Jacob Bundsgaard har til Århus Stiftstidende om byggeriet ved Stockholmsgade udtalt, at “…pladsen bliver så meget værd, at vi må deles om den.” (Artikel udgivet d. 31/10 2021) Men hvor er det uretfærdigt, hvis det blot er den ene part, der må bestemme, hvordan vi skal deles om pladsen i vores alle sammens Aarhus. For hvis først helhedsplanen går igennem, er vi ikke et sekund i tvivl om, at opkøbene stille og roligt vil rulle, og at husejerne reelt ikke har noget valg. For hvem ønsker at bo klos op af først en byggeplads og dernæst oftest intetsigende boliger med generende indkig, skygge og naboer, som måske ikke investerer det samme i området som de førhenværende, fordi de bor til leje eller på anden måde i mindre permanente boliger.
Vi er oprigtigt bekymrede for områdets udvikling, og for at Aarhus gør det endnu sværere for børnefamilier at blive i byen. Og ja, vi husejere fylder alt andet lige mere på kortet end de der bor i lejligheder, men vi giver formentligt alle noget forskelligt til byen. Det er mangfoldighed når det er bedst. Så lad der nu være plads til os alle, og lad villaområderne få lov at overleve og vise, at Aarhus er andet end højhuse og nybyg. Dét vil være kvalitet - for både byen og for de mennesker, der ønsker fortsat at kalde sig aarhusianere også selvom lejligheden bliver skiftet ud med et hus.

Vi er imod helhedsplanen for Randersvej men tilslutter os i stedet oplægget fra Christiansbjerg Fællesråd og ser på den måde frem til en forskønnelse af Randersvej uden at ødelægge dét, der i forvejen fungerer.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Nanna Damsgaard

Indsendt

30/05/2022 21:14

Sagsnummer

HS5349376

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00