Gå til hovedindhold

Høringssvar

NEJ TIL HELHEDSPLANEN, Det er en OMMER!

NEJ TIL HELHEDSPLANEN.
Jeg er imod helhedsplanen og tilslutter mig høringssvar fra Christiansbjerg og Trøjborg Fællesråd.
Der er allerede sket en massiv "fortætning" i området omkring Risvangen og Randersvej, og Trøjborg. En byudvikling der indebærer trængsel på grønne arealer, stier og pladser og et utal af ekstra parkerede biler i de nærtliggende villaveje, flere veje er omdannet til parkeringsveje.
Risskov Brynet og Aarhus Ø har allerede betydet utroligt mange flere brugere af det eksisterende grønne område omkring Risskov. En yderligere fortætning vil indebærer yderligere tab af grønne områder, haver, rekreative områder, når hyggelige villakvarterer omdannes til fantasiløst tidstypisk betonbyggeri. Denne fortætning skaber stenørkner, som hverken mennesker, dyr eller fugle kan trives i.
Der skal afsættes økonomi i forbindelse med nyt byggeri til integreret grønne, haver, vilde områder, områder til trivsel og leg og der skal planlægges parkeringsarealer under byggeriet, som beboerne har råd til. Det sker desværre aldrig.
At man vælger en fortætning omkring en aktuel infrastruktur som "letbanen", som om nogle årtier formentlig er et forlængst overstået kapitel, kan også undre. Mange af os der bor indenfor 600 m fra letbanen tager cyklen, løbehjul eller går.
Og hvorfor lige 600 m? Hvorfor ikke se på områdets nuværende infrastruktur. I henhold til eksisterende plan vil nogle villaveje med almindelige villaer, nu skulle rumme højhusbyggeri, som skaber skygge og indblik i huse og haver.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mette Sommerlund

Indsendt

30/05/2022 21:30

Sagsnummer

HS5740108

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00