Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan Randersvej

Hey, hvad har I gang i?
Jeg ville ønske at jeg kunne få den foreslåede helhedsplan til at give anden mening end, ’nogen’ skal tjene mange penge. Men det kan jeg ikke.

Når vi ved beboermødet hører Århus Kommunes repræsentant sige til os at
-vi vil samle Christiansbjerg via Randersvej
-vi vil lave et hyggeligt miljø med udendørs cafeer ud til Randersvej
-vi vil lave grønne områder for beboerne
-vi vil lave boliger til børnefamilier
-vi lader bevaringsværdige bygninger stå……, så får jeg en dårlig smag i munden for hvem tror I, at I narrer?

Man samler ikke to bydele med en 4-sporet vej og en letbane midt igennem området kun forbundet af en tunnel, det bliver aldrig hyggeligt at drikke kaffe ud til en 4-sporet vej og en letbane, de begrænsede grønne områder kommer ikke i nærheden af den natur 300 villahaver bidrager med, børnefamilier søger huse ikke lejligheder, og vi har oplevet ved selvsyn at fredede huse ikke kan bruge betegnelsen til noget, når byggeriet går i gang.
Der stod længe et bevaringsværdigt hus tæt på Randersvej efter alt andet var revet ned, men uheldigvis brændte det, hvorefter hele grunden var klar.
Vi havde en stor FREDET blodbøg ved Flügger på Randersvej, som var det eneste smukke på strækningen fra Stjernepladsen og nordpå. Den fældede Århus Kommune i nattens mulm og mørke (ifølge gartneren der gjorde det, var det for at undgå et ramaskrig af protester). I gjorde det åbenbart for at gøre plads til 5 (!) parkeringspladser.

Vi får at vide at ÅK mangler boliger, men hvordan hænger det sammen med, at der står mere end 8.000 boliger tomme?

Hvis helhedsplanen vedtages, behøver vi jo ikke sælge vores hus, får vi at vide, og samtidig siger kommunens repræsentant, at det jo ikke er sikkert at planen realiseres før om 5 år, 10 år - måske aldrig. Det ved vi godt!

Problemet er bare, at der opstår en stor risiko for forslumring af vores kvarter. At få en helhedsplan for området som denne, svarer til, at man går hjem til sin ægtefælle og siger: skat, jeg regner med at ville skilles, men bare rolig det er nok først om 5 eller 10 år. Tror I selv at livet kan fortsætte som hidtil? Nej, vel. Man bliver usikker, fordi man ikke ved, hvad der kommer til at ske, man bliver i tvivl om konsekvenserne for egen bolig og familie, og behovet for at handle presser sig på.

Det, man kan se i andre områder af Århus, er, at i det øjeblik helhedsplanen vedtages, så begynder boligejere at ’sive’ væk fra området, nogle flytter, nogle lejer boligen ud, men generelt er det at folk, forståeligt nok, holder op med at investere i matriklen, fordi man ikke ved, om det er penge ud af vinduet. Det betyder dårlig vedligeholdelse, forfald og i værste fald forslumring af hele områder, som tiden går. Til sidst ligner det noget, som bør hilse et nybyggeri velkomment uanset hvad.

Sådanne strækninger har vi allerede haft på Randersvej, og forskønnelse har det ikke bidraget med hverken undervejs, eller nu hvor grimme bygninger og p-pladser har erstattet gamle byhuse.

Vores borgmester har udtalt, at det bedste sted, en borgmester kan stå, er under en byggekran. Jeg håber ved gud, at han fortryder at have den holdning, og kommer på bedre tanker. For eksempel den, at det bedste sted en borgmester kan stå, er blandt tilfredse borgere. Det kunne såmænd være i en villahave med legende børn, frugtbuske, træer, sommerfugle, insekter og miljørigtige investeringer.
Iflg. Interviews i dagbladene kunne det se ud som om, at det svigtende antal stemmer ved seneste valg har åbnet Bundsgaards øjne en smule. Nu håber jeg, at han vil tage sit ansvar for at have stået for meget under byggekraner og rette op på det ved ikke at vedtage flere lokal- og helhedsplaner som skæmmer byen og miljøet og begynde at lytte til borgernes ønsker om et bæredygtigt og smukt Århus.

Jeg bliver for tiden spurgt, hvorfor vi ikke bare tager imod en købsaftale på vores hus med en vurdering+50% og flytter et andet sted hen og lader helhedsplan være helhedsplan. Svaret er: fordi vi vil vores kvarter, vores by og miljøet det godt.


Jeg er tilhænger af en forskønnelse af Randersvej og ville ønske, at vores kommune ville bidrage med en plan for det! Det må gerne være et byggeri i 2 etager, det må gerne være med masser af grønt og det må gerne være med cafemiljø og legeplads væk fra vejen.
Men den her helhedsplan er en ommer.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hanne Rude

Indsendt

31/05/2022 13:48

Sagsnummer

HS1531563

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00