Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nej til Helhedsplanen

Jeg kan ikke tilslutte mig den forslåede helhedsplan.
Det er stærkt bekymrende at Aarhus Kommune kæmper om at få presset flest muligt mennesker ind i byen på bekostning af velfungerende og eftertragtede parcelhusområder. Kan det passe at børnefamilier skal presses til at flytte til omegnskommunerne, på trods af et ønske om at have familien etableret i Aarhus? Kan det virkelig være meningen at mennesker som har bidraget et helt liv til Aarhus, skal være tvunge til at flytte væk fra den by de holder af i ønsket om at kunne bo i et hus?
I området omkring Randersvej/Vejlby Ringvej/Hasle Ringvej er der inden for de seneste år allerede blevet opført (eller er under opførelse) en stor mængde af lejligheder, fx området ved Bryggervej, La Tour-grunden og på Gøteborg Allé. Alle steder bliver der talt om at der skal være plads til diversitet, men i Aarhus gælder dette åbenbart kun, hvis 'diversitet' indebærer at man vil bo i en lejlighed.

Det jeg blandt andet læser ud af helhedsplanen, er:

1) Private bygherrer skal kunne tjene (endnu flere) penge, på bekostning af beboerne i området.

2) Der skal skabes et kunstigt kundegrundlag til letbanen (for at understøtte argumentet om at der skal være en etape 2?).

3) Flest mulige borgere i byen er et mål i sig selv - igen på bekostning af de nuværende beboere i området.

4) Børnefamilier skal ud af Aarhus, da disse er omkostningstunge for kommunekassen.

5) Alles højeste drøm er at bo i lejligheder og sidde på caféer direkte ud til stærkt trafikerede strækninger. (I den forbindelse anbefaler jeg en et nyt tætbebygget boligområde direkte ud til E45 særligt henvendt de politikere som nyder sådanne placeringer).

Drop nu al den nye beton og fokuser på kvalitet fremfor kvantitet. Det er ikke kommunalbestyrelsens opgave at konkurrere med andre kommuner om hvem der kan trække flest nye beboere til, men derimod at tage vare på kommunens indbyggere.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jakob Ladefoged

Indsendt

31/05/2022 15:39

Sagsnummer

HS7421802

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00