Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nej tak til mere fortætning

Som beboer på Christiansbjerg, tilslutter jeg mig Christiansbjerg Fællesråd og Trøjborg Fællesråds kommentarer, forslag og ændringer til Helhedsplanen 2021 for Randersvej.

Christiansbjerg er allerede inde i en stærk fortætningsudvikling, i særdeleshed også i højden, på flere, større lokationer.

Det bekymrer mig derfor meget, at man nu også på et stort område af villakvartererne vil åbne for muligheden for fortætning, for bygherrer at opkøbe huse, og for at rive velfungerende boliger ned for at bygge nyt.

Christiansbjerg er et velfungerende boligområde, der karakteriseres ved stor diversitet i boligformer, i villaer fra forskellige tidsperioder, og af en blandet befolkningssammensætning.

Den arkitektoniske diversitet og sammensætning er charmerende og har en kulturhistorisk værdi, man ikke ville kunne genskabe. Derudover fungerer ældre villakvarterer som grønne og rolige åndehuller i byen, med lys, luft, tilvoksede haver og et attraktivt miljø.

Set fra et bæredygtigt synspunkt er det også vanvittigt at rive bygninger/huse ned, der intet fejler, som har en kulturhistorisk værdi og er bygget af gode materialer og af en håndværksmæssig kvalitet, man sjældent ser i dag. Og med tanke på, at verden kommer til at mangle byggematerialer – og at fremstilling af nye materialer, eks. cement, er miljøbelastende og ressourcekrævende - giver det ingen mening.

I nogle tilfælde kan det være en mulighed at bygge til eksisterende huse og måske opdele grunde, men det må komme an på en individuel vurdering i de enkelte tilfælde. På den måde kan stedets miljø og karakteristika stadig bevares.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Connie Margrethe Eldrup

Indsendt

31/05/2022 19:06

Sagsnummer

HS1170872

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00