Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nej tak til Helhedsplan Randersvej

Jeg er på mange måder uforståede, skuffet og skeptisk over udspillet til Helhedsplan Randersvej.

En af strategierne er at nedrive huse og bygge lejligheder i et allerede velfungerede mix ift. den bygningsmæssige diversitet, man eksplicit ønsker i Aarhus kommune. Små veje med kulturhistorie og gode lokale fællesskaber vil man splitte ad, da man flere steder vil lade halvdelen af veje blive indtaget af højhuse på 4 etager, der uden tvivl vil splitte den både bygningsmæssige og i særdeleshed beboermæssige harmoni som eksisterer ad.

I en af strategierne lægges op til at nedrive op mod 300 huse, af netop den type som de børnefamilier kommunen ønsker at fastholde, efterspørger. Det undrer mig og virker både uforståeligt og samtidig uden hold i kommunens strategi.

Borgerinddragelsen har desuden i hele processen været tæt på ikke eksisterende, hvilket også helhedsplanen bærer præg af. Beslutningerne føles som truffet over hovederne på borgerne. Derfor glæder det mig også, at rådmand for Teknik og Miljø, Steen Stavnsbo, netop har adresseret denne problematik i Jyllands-Posten. Jeg håber derfor at Rådmanden vil stå ved sin udtalelse: ”Jeg vil gøre kvalitet og respekt for byens eksisterende kvalitet til det styrende”.

Jeg tilslutter mig høringsvaret fra Christiansbjerg og Trøjborg Fællesråd af 4. april 2022.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Andreas Nygaard

Indsendt

31/05/2022 20:54

Sagsnummer

HS8407667

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00