Gå til hovedindhold

Høringssvar

Stort NEJ TAK til helhedsplanen for Randersvej!

Til Aarhusmålene er knyttet en række visioner, blandt andet at Aarhus skal være en god by for alle. For borgere der i dag bor i området med 1-1,5 etagers boliger omkring sig, er det meget trist at kunne se frem til at få et højhus som genbo. Salamiopkøb i et område, der allerede fungerer upåklageligt, endda med høj diversitet, er ikke en god by for alle! Naturen kommer desuden til at lide endnu mere end den allerede gør – hverken flora eller fauna er vilde med beton.

Det er til gengæld godt for erhvervslivet og især bygherrer som spinder guld på dyre boliger for de mest formuende hvilket vil ændre diversiteten af indbyggerne drastisk. Måske endda med mange små lejligheder til studerende på bekostning af boliger i en passende størrelse til en familie.

Jeg bakker op om vækst og også om et stærkt erhvervsliv, men ikke på bekostning af borgerne i området. Vi skal bevare og udbygge byen på en bæredygtig måde med gode by- og lokalmiljøer, men det er ikke bæredygtigt at rive et velfungerende villakvarter ned og erstatte det med 3-6 etagers byggerier.

Jeg mangler borgerinddragelse i denne proces med helhedsplanen. Den virker tiltænkt erhvervslivet og på nordsiden af Randersvej var det et tilfælde at vi opdagede kommunens planer for området. Det er slet ikke i orden! Hele processen bør gå om og der bør sikres borgerinddragelse helt fra starten. Det vil styrke kommunens troværdighed og vise respekt for de borgere som bor i området.

I Aarhus ønsker vi en by, hvor alle er sunde og trives. Det er svært ikke at bakke op om. Men hvordan sundheden fremmes ved denne helhedsplan, har jeg svært ved at se. Sundheden i at bygge høje huse som skygger for et helt område som er skrående ned mod øst, kan være meget svær at se. Vi vil få færre timer med sol og aftensolen vil være ikke eksisterende, medmindre man går i seng allerede klokken 19.

Samlet set hermed et stort NEJ TAK til helhedsplanen for Randersvej i nuværende form!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Runr Gøgsig

Indsendt

31/05/2022 21:55

Sagsnummer

HS6925065

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00