Gå til hovedindhold

Høringssvar

Opbakning til fortætning.

Meget fremsynet forslag, med vision for Århus. Planen går i hånd med en naturlig udvikling i en by i fremdrift.
Det er fornuftigt at udskifte den løse bymasse inden for gåafstand af letbanen, til tæt bebyggelse. Det ville være i god sammenhæng med karre-kvarteret omkring Stjernepladsen og Langelandsgade at fortætte langs Randersvej.
Der er en sammenhæng i god offentlig transport og tæt bebyggelse - hvilket er den logiske præmissen for fortætning af Århus Nord.

Christiansbjerg er ikke længere en forstad til Århus, men en bydel i udvikling. Der burde derfor stilles krav til bygherrerne om opførelse af butiks- / erhvervslejemål i stueetagen langs Randersvej og evt. Stockholmsgade.

Det er enorm vigtigt at sikre at Randersvej også i fremtiden forbliver firesporet med letbane. Som hovedfærdselsåre er det som i enhver større by naturligt at gaden har karakter af boulevard. Det vil føre til større skade på mobiliteten i og omkring Århus Nord hvis Randersvej indsnævres. Vejen forbinder både det centrale Århus, samt Ringgaden med oplandet nord for Århus.

Trods utilfredshed blandt nogle beboer på Christiansbjerg, ville det være en gave til de kommende generationer at tilbyde byen flere boliger, end at bevare endnu et kommende liebhaver-kvarter.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rasmus Laursen

Indsendt

31/05/2022 22:36

Sagsnummer

HS3865798

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00